Acasă Locale Stiri Satu Mare Teodorovici: Majorarea salarială asigurată de UE, doar pentru funcționarii cu performanțe, din...

Teodorovici: Majorarea salarială asigurată de UE, doar pentru funcționarii cu performanțe, din 2015

România va aplica, de la 1 ianuarie 2015, un sistem de evaluare a performanței funcționarilor implicați în sistemul de gestionare a fondurilor europene, prin care doar cei care vor obține rezultate vor primi majorarea salarială asigurată de UE, a declarat, luni, ministrul Eugen Teodorovici.

Potrivit unui comunicat MFE remis MEDIAFAX, România va aplica, începând de anul viitor, un sistem de evaluare a performanței funcționarilor implicați în sistemul de gestionare a fondurilor europene.

De asemenea, Programul Operațional Asistență Tehnică 2007 – 2013 va fi modificat pentru ca România să poată solicita Comisiei Europene rambursarea tuturor cheltuielilor efectuate pentru plata funcționarilor implicați în sistemul de implementare a fondurilor europene.

Cele două măsuri au fost convenite, luni, în cadrul unei întrevederi la Bruxelles a ministrului Fondurilor Europene cu noul comisar pentru Politică Regională, Corina Crețu.

„De la 1 ianuarie 2015 vom aplica un sistem de evaluare a performanței funcționarilor implicați în sistemul de gestionare a fondurilor europene. Doar acele persoane care performează la locul de muncă vor primi, în continuare, majorarea salarială asigurată de Uniunea Europeană pentru funcționarii din sistemul de gestionare a fondurilor UE. O altă măsură agreată astăzi, este modificarea Programului Operațional Asistență Tehnică, care reprezintă un pas important pentru rambursarea integrală a salariilor personalului care lucrează pe fonduri europene”, a declarat Teodorovici, după întrevedere.

Potrivit MFE, în cadrul întâlnirii s-a discutat și despre rata de absorbție a fondurilor europene, respectiv despre începerea utilizării fondurilor europene alocate României pentru perioada de programare 2014 – 2020.

„Am discutat ce mai avem de făcut noi, România, în actualul cadru financiar pentru a avea o rată de absorbție cât mai mare la finalul perioadei de programare 2007 – 2013, adică în decembrie 2015. Acum rata de absorbție curentă a fondurilor structurale și de coeziune a ajuns la aproximativ 44%. Cred că România va atinge o rată de absorbție de 80% la sfârșitul anului 2015, nivelul actual reprezentând un argument în plus în acest sens”, a afirmat ministrul.

În ceea ce privește începerea atragerii fondurilor alocate pentru perioada de programare 2014 – 2020, „România va insista în a lansa primele apeluri de proiecte încă din luna noiembrie a acestui an”, a spus Teodorovici.

Totodată, în cadrul vizitei oficiale la Bruxelles, oficialul român a avut întrevederi și cu reprezentanți ai Direcției Generale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune și ai Direcției de Audit și Control, discuțiile vizând Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, care are o alocare financiară de 4,22 miliarde de euro.

- Advertisment -

Cele mai populare

Raed Arafat solicită creșterea capacității de ventilație

 Autorităţile din domeniul sanitar au în vedere suplimentarea, la nivelul unităţilor de primiri urgenţe, a numărului de ventilatoare care să asigure tratarea...

Părinții își vor putea lua zile libere plătite

Guvernul a aprobat joi proiectul de OUG care reglementează acordarea de zile libere plătite părinților în mai multe situații de suspendare a...

Cîțu:Reeșalonarea datoriilor până pe 15 Decembrie

Companiile vor avea termen până pe 15 decembrie să depună cerere de reeşalonare a datoriilor acumulate în perioada de la începutul stării...

PS Macarie :‘E în flagrantă contradicție cu Sfânta Scriptură’

Într-o declarație care a provocat o undă de șoc în lumea creștină, papa Francisc a cerut, într-un documentar prezentat miercuri la Roma,...

Comentarii recente