Acasă Locale Stiri Satu Mare Țigări de contrabandă în piețele sătmărene

Țigări de contrabandă în piețele sătmărene

În scopul eficientizării activității de prevenire și combatere a fenomenului evazionist care se manifestă cu precădere în domeniul producerii, deținerii și comercializării de tutun, țigări de contrabandă și alcool în afara antrepozitului fiscal, în data de 4 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, au desfășurat, în colaborare cu polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Satu Mare – Biroul de Ordine Publică pentru Mediul Urban acțiuni inopinate de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale în domeniile menționate.

Urmarea a neregulilor constatate, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6.300 de lei, din care 10 sancțiuni la Legea nr. 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, constând în expunerea spre vânzare de către agenții economici și producătorii agricoli, de produse a căror proveniență nu putea fi dovedită în condițiile legii și o sancțiune la OUG nr. 28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat.

Cu ocazia verificărilor efectuate la punctele de lucru ale agenților economici au fost depistate sume de bani care nu au putut fi justificate prin documente emise de aparatele de marcat. Totodată, a fost confiscată cantitatea de 720 fire țigarete de proveniență Ucraina, 140 litri alcool și suma de 1 210 de lei.

- Advertisment -

Cele mai populare

Juventus a învins la limită pe teren propriu

Formația italiana Juventus a primit vizita maghiarilor de la Ferencvaros marți seară într-o partidă care a contat pentru...

Liverpool neputincioasă în meciul cu Atalanta

Miercuri seara Liverpool a primit vizita celor de la Atalanta în etapa cu numărul 4 din grupele Ligii...

Credinţă, Dreptate ,Unitate dar mai ales Demnitate!

SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE GUVERNUL ROMÂNIEI Către,Guvernul României,Domnule Prim-Ministru, Incidentul petrecut la Constanța în dimineața zilei de...

A murit legenda Argentinei, Diego Maradona

Anul 2020 mai face o victimă, și ne mai arată încă o dată că a fost un an...

Comentarii recente