Acasă Locale Stiri Satu Mare Țigări descoperite la frontiera cu Ucraina

Țigări descoperite la frontiera cu Ucraina

Ieri, 18 februarie 2015, pe timpul unor misiuni de supraveghere si control la frontiera de stat, lucrători din cadrul Sectorului PF Valea Vișeului au observat pe direcția localității Valea Vișeului mai multe persoane care transportau în spate, către interiorul țării, mai multe colete voluminoase.

La fața locului s-a deplasat o echipă de intervenție care a efectuat somațiile legale prin voce și, deoarece persoanele cauză nu s-au supus, polițiștii de frontiera au tras cinci focuri de avertisment în plan vertical.

Nici de această dată persoanele urmărite nu s-au oprit, au abandonat coletele și au fugit pe teritoriul statului ucrainean, traversând frontiera prin apa râului Tisa.

În cel mai scurt timp au fost anunțate și autoritățile statului vecin despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului și reținerii persoanelor implicate în activitatea infracțională.

La cercetarea zonei au fost descoperite 16 colete voluminoase care conțineau țigări de proveniență ucraineană.

În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 7.890 pachete cu țigări, mărcile Jin Ling și Marble, în valoare de peste 70.000 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabanda și trecere ilegală a frontierei de stat.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente