Acasă Locale Stiri Satu Mare Lansare de carte la Tarna Mare

Lansare de carte la Tarna Mare

Miercuri 18 februarie la Biblioteca din Tarna Mare a avut loc lansarea cărții „Povestiri și legende toponimice”, aparținând dăruitei profesoare Doina Molnar, autoare a mai multor cărți legate de trecutul, obiceiurile și spiritualitatea acestor locuri.

Din partea Consiliului Județean a participat, Felician Pop consilierul președintelui Adrian Ștef. Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale a fost reprezentat de directorul acestuia, Robert Laszlo, iar din partea editurii Citadela, a fost prezent directorul Aurel Pop.

Cartea Doinei Molnar este o fericită întregire a tabloului spiritual din Tarna Mare , iar legendele, povestirile și baladele constituie valoroasele recuperări pentru tezaurul etnografic al zonei.

Pentru râvna depusă în acest domeniu, autoarea Doina Molnar a fost recompensată cu o Diplomă de Excelență din partea Consiliului Județean și CJCPCT.

Despre autoare și cartea ei au vorbit: Felician Pop, Robert Laszlo, Aurel Pop, Vasile Cionca Todincă, poet popular din Valea Seacă, poetul Ioan Belbe din Turț și profesorul Ioan Popa Bota.

Manifestarea organizată de bibliotecara Mariana Conioși a fost una memorabilă, mai ales că în final, membrii Ansamblului Folcloric „Florile Tărnii” au prezentat un program folcloric oșenesc de mare ținută.

Vorbitorii au apreciat faptul că, prin cărțile dedicate acestor meleaguri, Tarna Mare este deja una dintre cele mai cunoscute și mai apreciate zone folclorice ale județului.

Profesoara Doina Molnar a mulțumit pentru distincția și aprecierile făcute la adresa ei și a promis că pe viitor va mai publica o carte menită să completeze profilul identitar al așezării.

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente