Acasă sus Tinerii de la Caritas au cules plante medicinale

Tinerii de la Caritas au cules plante medicinale

Un grup mic al voluntarilor Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare a organizat miercuri o acțiune de colectare de plante medicinale.

Grupul condus de Amik Mariana, Borsi Zsuzsa și Simai Éva a pornit la drum dimineața din fața Centrului Sf. Paul din Satu Mare. La acțiune au participat voluntari de la Colegiul Național Kölcsey Ferenc, Liceul Teologic Romano Catolic Hám János, Colegiul Național Doamna Stanca și Liceul Teologic Reformat.

După pornire microbuzul grupului a luat-o spre Porumbești, după care și-au continuat drumul în direcția râului Tur, unde s-au oprit la marginea pădurii. Au format mici grupe și plimbându-se pe câmp au strâns mai multe plante precum coada șoricelului, turiță mare, cicoare, sunătoarea, coada calului, urzică, ștevie.

În urma acțiunii voluntarii au strâns mai multe cutii de plante medicinale care în următoarea perioadă vor fi uscate, iar în cadrul Zilelor Partium vor fi expuse la standul Organizației, de unde vor putea fi cumpărate contra unor sume modice.

Organizatorii acțiunii doresc pe această cale să le mulțumească voluntarilor pentru munca lor și pentru reușita zilei.

- Advertisment -

Cele mai populare

Bravo Romania!Munții Cernei,in turismului european

Asociaţia Montană Carpaţi anunță că a finalizat proiectul pentru dezvoltarea turistică și economică din zona Munții Cernei, “City Break în munţii Cernei”.

Fonduri Europene pentru IMM

Au apărut propunerile oficiale de granturi pentru IMM: domeniile eligibile și grila de punctaj la proiecte Ministerul Fondurilor Europene...

PNL obține victoria primăriilor

Galben predomină țara și orașul obtinând un scor istoric după mulți ani de efort și munca.PNL este câștigător al alegerilor locale din...

Vor încă un scrutin

Doi candidaţi din comuna Orţişoara din judeţul Timiş, au obţinut acelaşi număr de voturi, astfel că în această localitate urmează să fie...

Comentarii recente