miercuri, mai 29, 2024
AcasăEconomico-socialSocialTinerii liberali s-au alăturat campaniei naționale „Let’s Do It, România!”

Tinerii liberali s-au alăturat campaniei naționale „Let’s Do It, România!”

20 de tineri din cadrul Organizației de Tineret PNL Satu Mare s-au alăturat campaniei naționale “Let’s Do It, Romania!”. În cursul zilei de sâmbătă, 17 septembrie 2022, tinerii liberali sătmăreni s-au echipat cu multă determinare și au pornit într-o acțiune civică de igienizare a rigolelor din zona Noroieni – Micula.

Mesajul tinerilor liberali este simplu și clar: ”Fapte înainte de toate. Să iubim mediul înconjurător și să îl protejăm, el este casa noastră”. Animați de aceste crezuri, tinerii au adunat zeci de kilograme de PET-uri și alte deșeuri, în 53 de saci menajeri, din perimetrul Pădurii Noroieni. Tinerii trag un semnal de alarmă asupra efectelor pe care le reprezintă aruncarea la întâmplare a resturilor și lucrurilor nefolositoare.

Acțiunea liberalilor îndeamnă totodată și la voluntariat, care are atât de multe beneficii.

„Voluntariatul, pe lângă dezvoltare personala și deprinderea anumitor abilități, înseamnă conectarea la colectivitate, socializare, să fii activ într-un mod util și distractiv, înseamnă apartenența la un grup pe care să-l ajuți necondiționat în timpul liber”, este de părere Mădălina Chira, membră TNL Satu Mare.

Bianca Murgu președinte TNL Satu Mare: „Spiritul civic trebuie sa existe în orice societate normală, chiar dacă numărul celor care îl şi aplică în practică nu este întotdeauna suficient de mare. E suficient doar să-i preţuieşti şi să-i iubeşti pe cei de lângă tine, pentru a da dovadă de altruism şi pentru a fi capabil de sacrificii pentru a te implica”.

“Let’s Do It Romania!” face parte din initiaţiva globală “Let’s Do It, World!”, alături de alte 190 de ţări din întreaga lume, una dintre cele mai mari mişcări de voluntariat din lume. Din 2009 până în prezent, peste două milioane de voluntari din România au participat la acţiunile şi proiectele asociaţiei, fiind colectate 22.700 tone de deşeuri. ”Let’s Do It Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care îşi propune curăţarea deşeurilor din arealele naturale într-o singură zi. La nivelul județului Satu Mare, coordonator de proiect a fost Natalia Achim, o tânără implicată activ în viata comunității sătmărene.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente