joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocaleA fost semnat contractul de 88 de milioane de euro pentru modernizarea...

A fost semnat contractul de 88 de milioane de euro pentru modernizarea Aeroportului Satu Mare

88 de milioane de euro vor fi alocați pentru pentru modernizarea și dezvoltarea Aeroportului Internațional Satu Mare.

Contractul a fost semnat, vineri, 16 septemrbie, la București, de către Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Mihai Pătrașcu, directorul Aeroportului Internațional Satu Mare și Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Imediat după semnarea contractului, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a declarat:

„Astăzi este un eveniment istoric, deoarece aceasta va fi una dintre cele mai mari investiții de infrastructură din județul Satu Mare. Proiectul va oferi județului un aeroport mai funcțional, mai mare, care îndeplinește toate standardele internaționale de siguranță. Construim un nou terminal, renovăm întreaga pistă și actualele terminale, aducând în același timp aeroportul la standardele europene în ceea ce privește siguranța și securitatea. Județul a lansat deja procedura de achiziție publică pentru această construcție, iar constructorii au termen până la jumătatea lunii octombrie pentru depunerea ofertelor. Termenul de finalizare a lucrărilor de construcție este sfârșitul anului 2023”.

Scopul proiectului ,,Reabilitarea și modernizare infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Satu Mare” este de a aduce aeroportul la standarde internaționale, iar principalele obiective sunt: realizarea unui terminal nou și extinderea terminalului existent, reabilitarea pistei, extinderea platformei de îmbarcare, achiziția de echipamente moderne pentru activitățile aeroportuare pe timp de iarnă. Valoarea totală a proiectului este de 364.504.902,56 lei.

În cadrul proiectului ,,Dezvoltarea infrastructurii aeroportuare a Aeroportului Satu Mare prin îmbunătățirea condițiilor de siguranță aeroportuară” va fi construit un drum perimetral cu o lungime de peste 8 km, vor fi instalate echipamente moderne pentru efectuarea controlului de securitate și vor fi achiziționate o autospecială de intervenție și o ambulanță. Valoarea totală a proiectului este de 67.413.530 lei.

Sumele sunt asigurate din fonduri europene (FEDR) și completate din alocări de la bugetul de stat și 2% din bugetul local al Județului Satu Mare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente