29.8 C
New York City
joi, septembrie 29, 2022
AcasăEconomico-socialSocialTIR cu tone de deșeuri oprit în PTF Petea

TIR cu tone de deșeuri oprit în PTF Petea

Poliţiştii de frontieră sătmăreni în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Satu Mare nu au permis intrarea în ţară a unui automarfar încărcat cu 20 tone de deșeuri, constând în fibră izolatoare și tablă folosită, pentru care șoferul nu a putut prezenta documentele prevăzute de lege.

În data de 3 septembrie, în jurul orei 13.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de către un cetăţean român, din județul Suceava.

Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, fibră izolatoare și tablă, de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din judeţul Suceava. În cadrul verificărilor s-a constatat faptul că mijlocul de transport era încărcat cu  20 de tone de fibră izolatoare și tablă aflate într-o stare avansată de degradare.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii de Mediu Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României întrucât documentele prezentate erau incomplete.

Conform legislaţiei în vigoare, şoferul mijlocului de transport nu a putut prezenta Anexa nr. 7 la Regulamentul (CE) nr. 1013/2006.

În acest caz, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, deşeurile fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

Sursa: Poliția de Frontieră

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente