29.8 C
New York City
marți, octombrie 4, 2022
AcasăEducatie&CulturaÎnceput de an școlar fără restricții, cu festivități și asistență numeroasă

Început de an școlar fără restricții, cu festivități și asistență numeroasă

Peste trei milioane de elevi și preșcolari au început cursurile noului an școlar, luni, 5 septembrie 2022. Festivitățile de deschidere a noului an școlar s-au derulat sub semnul emoției și al bucuriei reîntâlnirii cu dascălii și colegii.

Bucuria a fost dublată de faptul că în acest an copiii și părinții au avut acces în sălile de clasă, în școli, unde au putut lua parte la festivități.

Elevilor sătmăreni le-au fost alături și autoritățile locale, îi amintim aici pe deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, subprefectul liberal, Romeo Pop și consilierul județean, Victor Cernea.

“La școală e ca n grădina casei. Trebuie să o îngrijești zilnic pentru a avea o recoltă bună. Noi astăzi începem să sădim și peste câțiva ani vom culege roadele și va fi bine. E investiție sigură educația. Un copil educat va fi un om bun, un cetățean bun care va aduce prosperitate familiei și comunității Școala e locul bucuriei; aici ne adunăm cu toții și aici aflăm cele mai interesante lucruri și povești. E locul de care o să ne amintim mereu, locul unde ne facem primii prieteni. E a doua casă. Dacă venim cu drag la școală, ne va fi ușor toată viața”, a transmis deputatul PNL, Adrian Cozma.

“Dragi elevi, stimați părinți, distinși colegi dascăli, echipa Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare vă urează un an școlar plin de satisfacții și realizări, un parcurs educațional care să stea sub semnul succesului și al bucuriei de a fi părtași la o etapă definitorie a existenței oricărui elev.

Fiecare început de an școlar reprezintă un nou start, dacă ar fi să îl parafrazăm pe filosoful Lao Tze care spunea: „Drumul de o mie de mile începe cu primul pas.”. Acest prim pas în devenirea noastră este educația, un pas emblematic care anunță alți pași, alte eforturi, însă cu certa premisă a reușitei, cu atât mai mult cu cât se zice că cei preocupați de educație trăiesc mult timp şi totuşi rămân tineri prin prisma faptului că facultăţile spiritului sunt tot timpul în acţiune.

“Aripile nu ni se frâng de timpuriu, iar porii nu ni se obturează de praful ce se ridică pe marile drumuri prăfuite de vieţi obişnuite”, spunea matematicianul James Sylvester. Mult succes tuturor în noul an școlar!, transmitepp IȘJ Satu Mare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente