vineri, aprilie 12, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareTIR-iști nemulțumiți de timpul mare de așteptare la Vama Petea

TIR-iști nemulțumiți de timpul mare de așteptare la Vama Petea

Prefectul Darius Filip s-a întâlnit cu o delegație a reprezentanților organizațiilor patronale ale transportatorilor din județele Satu Mare și Maramureș. La întâlnirea la care a participat și subprefectul Altfatter Tamas au fost prezenți nouă reprezentanți ai transportatorilor.

Scopul declarat al delegației a fost acela de a-și exprima nemulțumirea legată de timpii de traversare a frontierei spre Ungaria de către autocamioane, prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Petea. Perioada de așteptare este considerată inacceptabilă și având repercursiuni grave, atât financiare cât și de imagine, atât asupra activității economice a companiilor de transport cât și a partenerilor comerciali, prin blocarea ciclurilor de producție urmare a neaprovizionării cu materii prime și materiale.

În opinia transportatorilor soluția care ar rezolva rapid această problemă ar fi deschiderea a cel puțin încă unui punct de control comun pe sensul de ieșire din țară, având în vedere că în acest moment controlul de frontieră al automarfarelor care ies din România se efectuează în comun cu autoritățile maghiare, pe o singură arteră.

Prefectul Darius Filip a transmis autorităților centrale o informare în scris despre situația prezentată de către delegația transportatorilor, declarând că va depune toate diligențele în vederea deblocării situației din Petea.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente