sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăEconomico-socialSocialToate primăriile din judeţ au demarat acţiuni de ecologizare în cadrul campaniei...

Toate primăriile din judeţ au demarat acţiuni de ecologizare în cadrul campaniei naţionale ”Curățăm România”

Campania națională de ecologizare ”Curățăm România”, a avut un succes extraordinar în județul Satu Mare. Datorită implicării masive a Prefecturii Satu Mare, toate primăriile din județul nostru au demarat acțiuni de ecologizare.

Campania demarată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și derulată până la data de 31 mai 2022, s-a finalizat în județul Satu Mare cu rezultate deosebite. Astfel, în toate cele 65 de unități administrativ-teritoriale din județul nostru au avut loc activități de ecologizare în cadrul campaniei naționale ”Curățăm România”, fiind cuprinse 212 locații care acum sunt salubre și arată civilizat.

271,908 tone de deșeuri au fost predate spre reciclare sau eliminare finală la un depozit autorizat, un adevărat record la nivel județean dar și național.

Mulțumesc tuturor celor implicați, tuturor primarilor și serviciilor deconcentrate care au coordonat sau au luat parte la acțiunile desfășurate. De asemenea, apreciez în mod deosebit implicarea voluntarilor, a elevilor și cadrelor didactice dar și personalului din instituțiile publice care au dovedit spirit civic și respect pentru natură. Nu în ultimul rând, persoanele asistate social care au fost mobilizate la asemenea acțiuni în toate comunitățile județului nostru au contribuit la succesul campaniei.

Campania ”Curățăm România” nu se încheie aici. Fiecare din noi avem datoria să o ducem mai departe, să conștientizăm importanța unui mediu curat și sănătos și să acționăm ca atare. Am încredere în tânăra generație și în exemplul de conduită pe care ni l-au dat. Pentru ei, pentru viitorul planetei noastre, protecția mediului este o obligație a tuturor!” – a declarat prefectul județului Satu Mare, Radu Roca la finalul campaniei.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente