sâmbătă, martie 25, 2023
AcasăEconomico-socialTone de deșeuri, întoarse din drumul spre România

Tone de deșeuri, întoarse din drumul spre România

Poliţiştii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Satu Mare, nu au permis intrarea în ţară a unui automarfar încărcat cu 11.500 kilograme de deșeuri, constând în mobilă second hand și electrocasnice, pentru care șoferul nu a putut prezenta documentele prevăzute de lege necesare transferului unor astfel de materiale.

În data de 17 ianuarie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar cu semiremorcă, marca Mercedes, condus de un cetăţean român. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, mobilă second hand și electrocasnice de la o societate comercială din Olanda pentru o firmă din România.

În urma controlului efectuat, s-a constatat faptul că mijlocul de transport era încărcat cu 11.500 kg mobilă second hand şi electrocasnice, într-o stare avansată de degradare, fiind de fapt deşeuri, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege.

A fost solicitat sprijinul specializat al reprezentanților Gărzii de Mediu Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României întrucât sunt considerate deșeuri.

În acest caz autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente