vineri, martie 29, 2024
AcasăSanatate si frumuseteTOP ALIMENTE PENTRU INTARIREA SISTEMULUI IMUNITAR

TOP ALIMENTE PENTRU INTARIREA SISTEMULUI IMUNITAR

Una dintre cele mai simple şi mai eficiente modalităţi de a proteja organismul de boli este de a consuma alimente şi băuturi care conţin substanţe care activează sistemul imunitar.

Carotenoizii, care se găsesc mai ales în legumele şi fructele de culoare galbenă, portocalie şi roşie, activează sistemul imunitar rapid, îmbunătăţind apărarea organismului. In unele cazuri, când suplimentam consumul de carotenoizi prin consumarea acestor alimente ne pot fi de mare ajutor.

Vitamina E care se găseşte în multe fructe si legume îmbunătăţeşte sistemul imunitar si este, de asemenea, considerata ca un antioxidant.

Vitamina C are un puternic efect antioxidant şi îmbunătăţeşte efectele vitaminei E, are efecte benefice în special in infecţiile respiratorii şi răceli. De aceea, nu trebuie sa lipsească din alimentaţia noastră zilnica fructele si legumele care conţin vitamina C.

Usturoiul este unul dintre cele mai bune antibiotice naturale, poate fi folosit în orice fel de mâncare, ajuta în prevenirea răcelilor comune, previne bolile gastrointestinale. Aceasta conţine un compus pe nume alicina, un ulei volatil sulfuros care opreşte creşterea si înmulţirea bacteriilor, ciupercilor şi stimulează fluxul de enzime digestive.

Ardeiul iute sau boiaua de ardei, stimulează metabolismul. De asemenea, sunt bogate in beta caroten care este transformat în vitamina A în sânge şi lupta împotriva infecţiei.

Ghimbirul conţine un componentul activ gingerol care este deosebit de eficient in lupta împotriva cancerului de colon. De asemenea, este bun pentru combaterea racelei sau gripei.

Curcuma: în afară de faptul ca putem folosi curcuma (turmericul) la gătit, sub forma de mirodenie, acesta a fost folosit de secole ca parte a medicinei chineze ayurvedică şi medicina tradiţională. Are proprietăţi puternice care lupta împotriva racelei si a gripei.

Scorţişoara: Acesta este un condiment de baza in orice bucătăria indiana. Scorţişoara este bogată în antioxidanţi care inhibă dezvoltarea bacteriilor şi coagularea sângelui. De asemenea, ajută la stabilizarea zahărului din sânge, reducând astfel riscul de diabet de tip 2. Luptă, de asemenea împotriva colesterolul rău şi de controlează respiraţia urat mirositoare.

Ficatul este organul pe care trebuie să îl protejam pentru a avea o imunitatea buna, capacitatea de a ne apăra de boli şi pentru eliminarea toxinelor din organism.

Pentru a ne consolida imunitate trebuie sa avem in vedere 4 aspecte:

1.Evitaţi grăsimile saturate;
2.Evitaţi constipaţia;
3.Consumaţi cat mai multe proteinele vegetale, nu animale;
4.Beţi multă apă.

Multe fructe si legume sunt bogate in antioxidanţi , vitamine si minerale care pot consolida sistemul imunitar şi pe care le puteţi transforma în sucuri nutriţionale care sunt extrem de benefice pentru organismul nostru. Prin ingerarea acestor băuturi în mod regulat , veţi avea mult mai puţine probleme de sănătate.

Avem si o lista cu cele mai „miraculoase” sucuri  , care speram sa va fie de folos :

-Sucul de lămâie;

-Oţetul de mere;

-Suc de afine;

-Sucul de sfeclă;

-Suc de morcovi;

Iată că ne putem întări sistemul alimentar cu ajutorul legumelor si fructelor si sa nu uitam, faptul ca hrana poate fi medicament pentru corpul nostru.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente