-
Ingrediente
pentru blatul de tort:
6 oua
3 linguri de fistic macinat
3 linguri de nuca macinata
6 linguri de zahar
un praf de sare
3 linguri de faina
un plic de zahar vanilat
pentru crema tortului:
250 g branza ricotta
40 g unt
200 g ciocolata alba
150 g zahar pudra
3 galbenusuri
300 g frisca
Pentru ornat:
inimioare, floricele decorative, creioane pentru decor -
Mod de preparare
Pentru tort cu frisca Valentine`s Day se separa ouale, galbenusurile se freaca cu un praf de sare, iar albusurile se bat spuma. Se adauga zaharul, zaharul vanilat, fisticul si nuca. Se incorporeaza usor si la sfarsit, se adauga faina cernuta, Compozitia se toarna in tava de tort tapetata cu hartie pentru copt si se baga la cuptor la 140 grade.
Separat se topeste ciocolata la baie de aburi, se dilueaza cu unt topit si la final se adauga esenta de menta.
Intru-un bol, se freaca galbenusurile cu zaharul si cu branza ricotta. In crema de branza se adauga ciocolata cu aroma de menta si frisca batuta. Se incorporeaza si se lasa la rece.
Dupa ce s-a copt blatul de tort, se scoate, se lasa sa se raceasca, se taie in trei si se umple cu crema de menta. Se orneaza cu frisca si martipan si cu inimioare, floricele rosii.Reteta a fost propusa de blogul culinar Retetele Anei.
-
Mod de servire
Tortul pentru Valentine’s Day se serveste cu cei dragi.