Acasă Locale Stiri Satu Mare Toți primarii municipiilor din România au fost la Satu Mare

Toți primarii municipiilor din România au fost la Satu Mare

În data de 25 și 26 septembrie, zeci de primari ai municipiilor din țară s-au adunat la Satu Mare pentru a participa la Adunarea Generală a asociației din care fac parte. Pe ordinea de zi a întâlnirii au figurat mai multe puncte de actualitate pentru edilii municipiilor, fiind prezenți și reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și ai Ministerului Fondurilor Europene, care au ascultat problemele cuc are se confruntă primarii.

Lucrările au fost conduse de președintele AMR, Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitești. Pe lângă reprezentanții municipiilor din țară au participat și fostul ministru al Regiunii Bruxelles (Belgia), Evelyne Huytebroeck și ofițerul de politici pentru schimbări climatice din cadrul ICLEI Europe, Carsten Rothballer.
În cadrul lucrărilor Adunării Generale, membrii AMR au dezbătut probleme de natură legislativă de interes pentru administrația publică locală. De asemenea, s-a discutat pe marginea Raportului Comitetului Director al AMR pentru perioada octombrie 2013 – august 2014.

Deasemenea în cadrul unei conferință de presă, secretarul de stat în MDRAP, Sirma Caraman, a spus că este la curent cu aceste probleme, așteaptă în scrie propuneri concrete. Ea a subliniat că în Parlament sunt multe inițiative legislative privind Legea polițiștilor locali, și trebuie ca Ministerul Afacerilor Interne să emită un punct de vedere. De asemenea, și despre salarizarea funcționarilor din administrația locală se discută.

Președintele AMR, Tudor Pendiuc, nu a ratat ocazia de a-l ataca ușor pe primarul Sibiului Klaus Iohannis, spunând că de 9-10 ani îl așteaptă la întâlnirile asociației dar niciodată nu a participat pentru a afla care sunt preocupările primarilor.

Totodată, Pendiuc consideră o greșeală legea care le interzice primarilor să fie membri în consiliile de administrare a societăților publice.

“După părerea noastră este o greșeală, o eroare, pentru că se spune în legislație că trebuie să fie reprezentanți ai primarului. Dacă sunt reprezentanți ai primarului, mai bine reprezentat decât el, primarul, cine-l poate reprezenta? Dacă populația l-a ales în fruntea sa pentru a-i rezolva problemele de ce să-l sancționezi fiindcă vrea să rezolve o problemă în cadrul consiliului de administrație, mai ales în comune unde este o lipsă acută de specialiști, este o lipsă acuză de personal”, a afirmat primarul.

AMR este o structură reprezentativă a autorităților publice locale din România care acționează în numele membrilor săi și le promovează interesele la nivel național și european. AMR reunește toate cele 103 municipii ale României și cele șase sectoare ale municipiului București.

Primari7

- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente