Acasă Religie Trădarea faţă de omul care ți-a fost încredinţat de Dumnezeu

Trădarea faţă de omul care ți-a fost încredinţat de Dumnezeu

Trebuie sa amintim ca ruperea sau denaturarea față de sufletul trimis și încredinţat, este o trădare față de Dumnezeu .

La înfricoşătoarea Judecată a Domnului, cel care s-a preocupat doar de sine sau de lucrurile exterioare, nesocotind sufletul omului celui mai apropiat, va auzi întrebarea pe care i-a adresat-o cândva Dumnezeu ucigaşului de frate Cain: „Un­de este fratele tău? Unde e sora ta?” (v. Facere 4, 9) .

Ce anume duce însă la trădare?

Minciuna. Aceasta îl strică pe om pe neobservate, pătrunzând din nimicurile nevinovate până în adâncul conţinuturilor sacre – numai oamenii cu un caracter duhovnicesc deja închegat, oamenii care s-au întărit deja în Dumnezeu pot să scape de aceasta.

Şi dacă în lumea contemporană totul mișună de minciună făţişă, de înşelăciune, de infidelitate, de intrigă, de trădare a persoanelor care te iubesc, această nenorocire îşi are rădăcinile în două fenomene: în criza religioasă generală și în atmosfera de minciună din trecutul familie sau prea marea strictețe generând astefel rădăcini periculoase în firea omului.

Societatea în care totul e construit pe falsitate şi laşitate, unde inima şi-a pierdut sinceritatea şi bărbăţia, plină de oameni falşi ajungând chiar otrăvitori prin comportamentul lor, acestia ajung sa aibă deprinderea să fie necinstiti faţă de sine însuşi şi josnici cu ceilalţi.

Există o artă aparte a adevărului şi sincerităţii, care adeseori cere de la om lăuntric mari încordări ale conştiinţei, în comportarea faţă de ceilalţi – un mare tact, şi, pe deasupra, întotdeauna – bărbăţie. Această artă este greu de însuşit, dar în sufletele sănătoase şi fericite ea înfloreşte întotdeauna. -Ivan Ilin

- Advertisment -

Cele mai populare

Grevă de avertisment în unitățile de învățământ

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” – organizații...

Cetăţeni armeni, cu vize false de Polonia, opriți la PTF Halmeu

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Halmeu au depistat doi cetăţeni armeni care au...

Tone de deșeuri, întoarse din drumul spre România

Poliţiştii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Satu Mare, nu au permis...

Polițiștii efectuează astăzi zeci de percheziții domiciliare

Astăzi, Poliția Română efectuează 126 de percheziții domiciliare pentru combaterea infracționalității, tragerea la răspundere a persoanelor implicate în...

Comentarii recente