Acasă Locale Nationale Tradiții și obiceiuri de Sfânta Maria

Tradiții și obiceiuri de Sfânta Maria

Această sărbătoare este considerată de ortodocși drept Paștele verii. De astăzi se deschide și sezonul nunților, căci până la această dată a fost o perioadă de post. Există o serie de tradiții și obiceiuri de Sfânta Maria de care e bine să ținem cont mai ales astăzi dacă vrem să ne meargă bine de acum înainte.

Astăzi nu e bine să speli hainele cu mâna și nici să faci curățenie în casă. Este o zi de odihnă dedicată Fecioarei Maria, a cărei Adormire Veșnică și înălțare la Dumnezeu o prăznuim an de an. În unele sate românești, azi e ziua în care ciobanii coboară cu oile la păscut, iar acesta este principalul semn că anotimpul e pe sfârșite.

Dacă azi înmuguresc trandafirii, vara va fi foarte lungă

De azi, bărbații nu mai au voie să poarte pălărie sau șapcă, ci doar căciulă. Pe vremuri, cei care mai purtau pălării după 15 august erau luați în derâdere. De asemenea, tot astăzi este bine ca nici femeile să nu coase, să nu își schimbe basmaua și să nu perieze covoarele sau să spele alte lucruri din casă.

- Advertisment -

Cele mai populare

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Mi-ar fi rușine,Viorel Buda!

Se spune că o campanie electorală nu este doar un prilej de confruntare între competitori, ci și - de multe ori -...

Comentarii recente