duminică, mai 26, 2024
AcasăsusTraian Băsescu se află pe lista participanților la Consiliul European din 24-25...

Traian Băsescu se află pe lista participanților la Consiliul European din 24-25 octombrie

Președintele Traian Băsescu se află pe lista șefilor de stat și de guvern care vor participa la Consiliul European, din 24-25 octombrie.

Lista a fost publicată, marți, pe site-ul Consiliului European.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că i-a cerut mandat președintelui Traian Băsescu pentru a participa la Consiliul European, unde una dintre temele principale va fi agenda digitală europeană.

Duminică, șeful Guvernului a precizat că nu a primit încă, până în acea zi, un mandat din partea președintelui Traian Băsescu pentru reuniunea de joi și vineri.

Victor Ponta a spus, totodată, că, după vizita pe care o efectuează în Statele Unite, între 21-23 octombrie, se va opri și la Bruxelles pentru a participa la reuniunea liderilor socialiști europeni.

În intervalul 24-25 octombrie, la Bruxelles, va fi organizat Consiliul European în care se va discuta și despre agenda digitală și modul în care pot fi înregistrate progrese către finalizarea pieței unice digitale până în 2015.

Șeful statului și-a manifestat public nemulțumirea, recent, într-o conferință de presă, față de prestația premierului Victor Ponta de la Consiliul European pe energie din luna mai.

„A venit că vrea să se ducă la Consiliul European pe energie, în luna mai, înainte de a se lua decizia Nabucco sau TAP. A avut mandat să susțină Nabucco în Consiliu. Sigur că în intervenții a susținut Nabucco, dar nu a știut cum să facă să fie introdus în documentul Consiliului că Nabucco este prioritar, ceea ce a lăsat la libera opțiune a întregii Uniuni Europene soluția Nabucco sau TAP, dar în mandat a avut clar scris Nabucco și nu TAP, iar în concluziile Consiliului pe energie din mai veți constata că nu apare deloc Nabucco, ci apare soluția Sud. (…) Momentul decisiv a fost Consiliul pe Energie din mai, unde a ținut să se ducă. I-am dat mandat semnat și s-a întors cum s-a dus, adică s-a plimbat cu avionul”, spunea Traian Băsescu.

4 COMENTARII

  1. Speram ca președintele țării noastre sa aibă o contribuitie demna de un președinte. Așteptăm noi informații despre agenda digitală europeană

  2. Mi se pare corect sa mearga presedintele deoarece el stie mai multe, are vechime dar mai ales daca alta persoana nu este competenta si da in bara ca data precedenta

Comentariile sunt închise.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente