Acasă Locale Stiri Satu Mare Transalpina, pagubă de 100 de milioane de euro

Transalpina, pagubă de 100 de milioane de euro

Firma care a închis Transalpina trebuie să dea înapoi statului 100 de milioane de euro, spune CNADNR, după ce a făcut o expertiză contabilă. De asemenea, autoritățile vor să recupereze bani de la firma Romstrade, pentru a plăti despăgubiri proprietarilor de pensiuni din zonă, care au rămas fără turiști.

Paguba de 100 de milioane de euro a fost stabilită de o comisie contabilă, spun cei de la CNADNR, și reprezintă banii pierduți de stat în toată perioada când firma care trebuia să pună parapeții și să facă marcajele pe un tronson de 25 de kilometri pe Transalpina nu a făcut de fapt aproape nimic.

„Lucrări care au ajuns într-o stare de degradare extrem de avansată și lucrări plătite și neefectuate”, a spus Narcis Neaga, director CNADNR.

Pentru că nu există parapeții de siguranță, autoritățile au hotărât să închidă drumul chiar și pe perioada verii, când în mod normal se poate circula peste munte. Șoferii care au mers pe acolo, au circulat pe propria răspundere. Închiderea drumului a însemnat pierderi pentru cabanierii din zona Rânca.

Scăderea de zece ori a numărului de turiști înseamnă pierderi majore pentru proprietarii de pensiuni. Ei au dat în judecată CNADNR-ul ca să își recupereze pierderile, iar cei de la Companie vor, la rândul lor, să facă o altă expertiză contabilă, pentru a face rost de acești bani tot de la firma Romstrade. Acest lucru îi bucură pe cabanieri.

„Vine cam târziu, pentru că noi intrăm în iarnă cu multe neajunsuri, având în vedere că Transalpina nu a funcționat în vara aceasta”, a spus Constantin Pănescu, președintele Concesionarilor din Rânca.

Lucrările pe Transalpina au fost sistate în urmă cu doi ani, când firma Romstrade a intrat în insolvență, iar administratorul ei, Nelu Iordache, a ajuns în spatele gratiilor pentru fapte de coruptie, iar apoi mutat în arest la domiciliu. De atunci, cea mai înaltă șosea din țară a rămas la stadiul de șosea fără marcaje și parapeți de protecție.

- Advertisment -

Cele mai populare

Remedii naturiste pentru un sistem imunitar de fier.

Principala armă pe care o avem în lupta cu răceala, tusea si gripa este propriul nostru sistem imunitar și suntem sfătuiți deseori...

Luptă pentru viață la doar doi ani.Ajutorul tău,poate schimba viața ei.

Ines s-a născut prematur, la 24 -25 săptămâni de sarcină, având la naștere o greutate de doar 480 grame. Medicii au declarat-o...

Amenzi pentru nepurtarea măștii în exterior.Sunt neconstituționale!

Avocat Diana Ivanovici-Șoșoacă: Hotararea nr. 856 din 14 octombrie 2020-privind prelungirea stării de alertă, care face trimitere la Legea...

Cel mai mare cost al poluării este înregistrat în București

România înregistrează cel mai mare cost mediu al poluării pentru sănătate din Europa, cu 30% peste media europeană, iar Bucureștiul este orașul...

Comentarii recente