29.8 C
New York City
duminică, august 14, 2022
AcasăLocaleStiri Satu MareTransplant de organe la Spitalul Județean. Trei vieți au fost salvate de...

Transplant de organe la Spitalul Județean. Trei vieți au fost salvate de familia unei sătmărence aflată în moarte cerebrală

În cursul zilei de sâmbătă, în cadrul Spitalului de Urgență Satu Mare a fost realizat primul transplant de organe de la începutul pandemiei.

Datorită generozității unei familii din Satu Mare, trei vieți au fost salvate. Pentru intervenția de prelevare de organe, în cadrul SJUSM au fost prezente două echipe de specialiști de la Institutul Clinic Fundeni și Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj, ICUTR.

“O nouă misiune salvatoare de vieţi a fost posibilă datorită generozității unei familii cu suflet mare și efortului colectiv al echipelor medicale, care au făcut posibil ca viaţa să triumfe dincolo de moarte.

Din dragoste pentru oameni – așa a gândit familia unei paciente, diagnosticată în moarte cerebrală, care a fost de acord să ajute alți oameni necunoscuți, dăruindu-le o șansă la viață. Astfel, sâmbătă, 2 iulie, s-a încheiat la Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare prima intervenție de prelevare organe de la începutul pandemiei.

Ca de fiecare dată, ne înclinăm cu profund respect şi recunoştinţă în faţa familiei care a fost de acord cu această deciziei dificilă, dar care a răspândit speranţa în sufletul altor 3 suferinzi.

Generozitatea familiei şi efortul colectiv al echipei ATI şi de coordonare a spitalului din Satu Mare – Dr. Diana Blanca Goia, Dr. Vitalie Moroșanu, au pornit resorturile speranţei pentru alţi pacienţi. Apreciem efortul întregii echipe a spitalului din Satu Mare, precum şi a conducerii spitalului pentru reluarea Programului Naţional de Transplant.

Pentru intervenţiile de prelevare ficat și rinichi, la Satu Mare, au fost prezente echipele de chirurgi ale Institutul Clinic Fundeni și Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj, ICUTR. Cu măiestrie și multă migală, profesioniştii celor două centre de excelență de transplant au reînnodat firul vieții pentru 3 pacienți, a căror unică șansă era o intervenție salvatoare de transplant hepatic sau renal.

Mulţumim tuturor echipelor medicale implicate în această cursă pentru viaţă. De asemenea, mulţumim profesiniștilor de la Inspectoratul General de Aviatie al M.A.I. pentru ajutorul promt oferit în realizarea unui nou zbor pentru VIAȚĂ.

Mulţumim tuturor celor care înţeleg că donarea de organe este un gest suprem, fără alt beneficiu în afară de gândul că, undeva, un om pe care nu-l cunoşti prinde putere şi trăieşte! DA pentru VIAŢĂ” , este mesajul transmis de echipa Agenției Naționale de Transplan.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente