29.8 C
New York City
marți, august 16, 2022
AcasăsusCentura de ocolire a municipiului a fost deschisă circulației

Centura de ocolire a municipiului a fost deschisă circulației

Vineri, 8 iulie 2022, centura de ocolire a municipiului Satu Mare a fost deschisă circulației. La recepția lucrărilor au participat ministrul afacerilor interne Lucian Bode, vicepremierul Kelemen Hunor și ministrul apărării Vasile Dâncu.

Darea în folosință a avut loc în parcarea cu refugiu situată la kilometrul 07 al centurii.

„Am avut astăzi o zi plină în județul Satu Mare, unde am participat alături de colegi din Executiv și de reprezentanți ai autoritățile locale la un moment mult așteptat, darea în trafic a VO Satu-Mare, un obiectiv de infrastructură cu impact major pentru întreaga regiune de Nord-Vest. Proiectul VO Satu Mare este unul strategic, fiind un proiect cu puternice implicații transfrontaliere. Șoseaua de ocolire Satu-Mare este parte a drumului expres care va face legătura cu Ungaria prin viitorul punct de trecere al frontierei de la Oar.
Această dezvoltare la nivel de infrastructură de la granița româno-ungară constituie o punte de legătură cu rețeaua europeană de transport, dar și o alternativă mult așteptată pentru reducerea presiunii existente pe PTF Petea. Guvernul Nicolae Ciucă susține investițiile prin adoptarea de măsuri pentru toate sectoarele economice grav afectate de crizele multiple suprapuse”, a transmis ministrul Lucian Bode.

„Începând de astăzi, sătmărenii, dar și cei care tranzitează această zonă a țării, pot folosi varianta ocolitoare a muncipiului Satu Mare. Chiar dacă au trecut 5 ani de la momentul aprobării proiectului tehnic, este un moment important cu multiple beneficii pentru dezvoltarea acestei zone a țării pe termen mediu și lung”, este mesajul transmis de ministrul Dâncu.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente