Acasă Stiri Carei Trei grădinițe din Carei sunt închise din cauza personalului nevaccinat

Trei grădinițe din Carei sunt închise din cauza personalului nevaccinat

Trei grădinițe din orașul Carei sunt închise din cauza faptului că personalul nu este vaccinat în proporție de 60% așa cum prevăd noile reglementări în vigoare. Este o situație dificilă din care părinții au cel mai mult de suferit deoarece lucrează și nu au cu cine să își lase copiii. Primarul Careiului, Eugen Kovacs încearcă, de mai multe zile, să-i convingă pe angajații nevaccinați a celor trei grădinițe să se vaccineze cât mai repede pentru ca unitățile să poată fi redeschise în condițiile impuse de autoritățile centrale.

”Din nefericire, am ajuns în situația în care nu se pot redeschide trei grădinițe din Carei din cauza faptului că personalul nu este vaccinat în proporție de 60%. În aceste zile, am avut mai multe întâlniri cu angajații respectivi și am încercat să le explic câteva aspecte. În primul rând, nu pot accepta nici eu, în calitate de primar, dar nici părinții faptul că cele trei grădinițe nu pot fi redeschise din cauza celor nevaccinați, punându-i într-o situație imposibilă pe părinții care lucrează. În al doilea rând, recunosc că totul pornește de la lipsa de fermitate a guvernanților și acest lucru este valabil și în cazul altor instituții publice din România, nu numai în cazul celor de învățământ. Inclusiv în Primăria Carei ne confruntăm cu o asemenea situație, din păcate”. a declarat primarul Eugen Kovacs.

Primarul Careiului consideră că bugetarii ar trebui să fie un exemplu pentru restul populației.

”Dacă personalul care lucrează în instituțiile publice din România nu înțelege că trebuie să se supună unor reguli care să contribuie la stoparea pandemiei de COVID-19, atunci ce așteptări să mai avem de la restul populației. Specialiștii au spus clar că vaccinarea este singura soluție pentru a scăpa de amenințarea acestui coronavirus, așa că ar fi bine ca lumea să îi asculte și să nu plece urechea la tot felul de dezinformări prostești”, a mai spus primarul Kovacs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Incident mortal la Luna Șes! Un bărbat a decedat iar două tinere sunt în stare foarte gravă

Un incident mortal a avut loc în cursul nopții de miercuri spre joi la...

Imagini dramatice cu sărmanii Sătmarului. Se ascund de ger pe unde pot

Zeci de sătmăreni fără un adăpost de-asupra capului trec prin momente de nedescris în aceste zile când temperaturile...

Grevă de avertisment în unitățile de învățământ

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” – organizații...

Comentarii recente