Acasă Locale Stiri Satu Mare Trei milioane de euro pentru asistența socială

Trei milioane de euro pentru asistența socială

primarie

Serviciul Public de Asistență Socială al Municipiului Satu Mare a avut anul trecut un buget de 3 milioane de euro pentru protecție socială. Îngrrijorător este faptul că numărul celor asistați crește continuu.

Banii au fost cheltuiți pe asistență socială pentru protecția copilului și a familiilor aflate în dificultate, protecția persoanelor vârstnice, a persoanelor cu handicap și fără adăpost și a persoanelor și familiilor cu venituri mici.

Cele mai importante realizări pentru anul 2014 au fost prezentate marți, în bilanțul activității instituției. Printre acestea se numără deschiderea unei creșe dar și aprobarea unui proiect destinat femeilor abuzate în familie.

Pe lângă realizările anului trecut, SPAS se confruntă și cu lipsă de personal datorată salariilor foarte mici.

Unul dintre cele mai importante centre de asistență socială din municipiu este Adăpostul de noapte a cărui capacitate este insuficientă.

În efortul de a acoperi o arie cât mai mare de servicii, SPAS are o colaborare cu mai multe ONG-uri din domeniul social care primesc bani de la autoritățile locale. Interesant este însă modul de alocare a banilor pentru aceste organizații. Spre comparație Asociația Stea a primit 42 mii lei în timp ce pentru Organizația Caritas s-au alocat 283 mii lei.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente