Acasă Locale Stiri Satu Mare Trei milioane de euro pentru asistența socială

Trei milioane de euro pentru asistența socială

primarie

Serviciul Public de Asistență Socială al Municipiului Satu Mare a avut anul trecut un buget de 3 milioane de euro pentru protecție socială. Îngrrijorător este faptul că numărul celor asistați crește continuu.

Banii au fost cheltuiți pe asistență socială pentru protecția copilului și a familiilor aflate în dificultate, protecția persoanelor vârstnice, a persoanelor cu handicap și fără adăpost și a persoanelor și familiilor cu venituri mici.

Cele mai importante realizări pentru anul 2014 au fost prezentate marți, în bilanțul activității instituției. Printre acestea se numără deschiderea unei creșe dar și aprobarea unui proiect destinat femeilor abuzate în familie.

Pe lângă realizările anului trecut, SPAS se confruntă și cu lipsă de personal datorată salariilor foarte mici.

Unul dintre cele mai importante centre de asistență socială din municipiu este Adăpostul de noapte a cărui capacitate este insuficientă.

În efortul de a acoperi o arie cât mai mare de servicii, SPAS are o colaborare cu mai multe ONG-uri din domeniul social care primesc bani de la autoritățile locale. Interesant este însă modul de alocare a banilor pentru aceste organizații. Spre comparație Asociația Stea a primit 42 mii lei în timp ce pentru Organizația Caritas s-au alocat 283 mii lei.

- Advertisment -

Cele mai populare

Adrian Cozma – ales în funcția de vicepreședinte al Partidului Național Liberal

Consiliul Naţional al Partidului Național Liberal s-a reunit duminică, 26 septembrie, la Romexpo, pentru alegerea celorlalte funcţii de...

Hamilton campion în MP al Rusiei! Victoria cu nr. 100 din carieră

Duminică a avut loc cursa din cadrul Marelui Premiu al Rusiei ce se desfășoară...

Florin Cîţu este noul președinte al Partidului Naţional Liberal

Premierul României, Florin Cîțu, este noul președinte al Partidului Naţional Liberal - PNL după...

Atletico Madrid a pierdut în deplasare cu ultima clasată. Liverpool a remizat cu nou promovata Brentford

Ultima clasată din campionatul Spaniei, Deportivo Alaves i-a administrat prima înfrângere din acest sezon formației pregătite de Diego...

Comentarii recente