marți, mai 28, 2024
AcasăLocaleTrei șoferi au rămas ieri fără permis pentru alcoolemie peste limita legală...

Trei șoferi au rămas ieri fără permis pentru alcoolemie peste limita legală

alcool2Poliţiştii Serviciului Rutier au urmărit ieri, 13 mai, în acţiunile preventive desfăşurate, depistarea şoferilor ce conduc autovehicule pe drumurile publice deşi au consumat băuturi alcoolice. În urma controalelor efectuate în trafic au fost surprinşi în flagrant, conducând sub influenţa alcoolului, 8 şoferi. Trei dintre aceştia s-au ales cu dosare penale, iar ceilalţi 5 au rămas fără permise de conducere pentru 90 de zile.

Spre exemplu, pe Strada Victoriei din Negreşti Oaş, echipajele rutiere au oprit pentru control autoturismul condus de Gheorghe H., de 56 de ani, constatând, în urma testării cu etilotestul, că acesta avea o concentraţie de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot în localitatea Negreşti Oaş au fost depistaţi şi alţi doi conducători auto, Grigore B., de 60 de ani şi Dumitru F., de 30 de ani, în cazul cărora etilotestul a relevat concentraţii de 0,41 şi 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei trei şoferi au fost conduşi ulterior la spital pentru a li se recolta şi probe biologice în vederea stabilirii îmbibaţiei de alcool din sânge. Pe numele acestora poliţiştii au întocmit dosare penale pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având alcoolemia peste limita legală. În alte situaţii valoarea concentraţiei de alcool în aerul expirat s-a plasat sub limita de la care fapta devine infracţiune, astfel încât poliţiştii au aplicat măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a mai conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cadrul aceloraşi acţiuni de control şi supraveghere a traficului poliţiştii au mai constatat şi comiterea unei alte infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, şi anume conducere cu permis suspendat. Poliţiştii formaţiunii rutiere din Tăşnad au oprit pentru control, pe Strada Lăcrămioarelor din localitate, autoturismul condus de Gheorghe L., de 47 de ani, din Cig, stabilind în urma verificărilor că şoferul avea permisul de conducere reţinut. Şi în acest caz a fost întocmit pe numele conducătorului auto dosar penal.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente