miercuri, iunie 19, 2024
AcasăLocaleTribunalul anulează supraimpozitarea cu 500% a clădirilor neîngrijite din Satu Mare

Tribunalul anulează supraimpozitarea cu 500% a clădirilor neîngrijite din Satu Mare

O tânără avocată aruncă bomba și arată în mod oficial că Primăria Satu Mare a aplicat ”pe sprânceană” măsura supraimpozitării cu 500% a unor imobile din municipiul reședință de județ. Mai mulți sătmăreni care s-au simțiti neîndreptățiți de această decizie, au acționat în instanță și au avut câștig de cauză.

Astfel Tribunalul Satu Mare a anulat decizia de impunere prin care Direcția de Impozite și Taxe Locale, aflată în subordinea Primăriei Satu Mare, a încasat impozitele majorate cu 500% pentru o parte a clădirilor situate în zona centrală. Tribunalul Satu Mare a decis restituirea sumelor deja achitate cu titlu de impozit majorat și obligă Direcția de Impozite și Taxe Locale să plătească și cheltuielile de judecată.

Prin HCL nr. 6/2017, respectiv HCL nr 207/2021, Consiliul Local al Municipiului Satu Mare a decis supraimpozitarea cu 500% a imobilelor aflate in zona centrală a municipiului, pe care o comisie de specialitate le consideră „neîngrijite”. Deși măsura este, în esență, una benefică, menită să schimbe în bine imaginea orașului, aceasta a fost aplicată discreționar și discriminatoriu.

În acest litigiu am contestat supraimpozitarea aplicată clienților mei, iar Tribunalul Satu Mare a admis acțiunea, a anulat decizia de impunere emisă de Direcția de Impozite și Taxe Locale și a dispus restituirea sumelor deja achitate cu titlu de impozit majorat!

Soluția nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs”, a scris pe pagina de Facebook avocata Diana Antonia Chincea.

Și consilierul municipal PNL, Victor Cernea, a taxat dur conducerea Primăriei Municipiului Satu Mare pe care o acuză că este în stare de orice pentru a face favoruri proprietarilor Hotelului Dacia – societatea maghiară Manevi.

În goana de a scăpa Manevi (proprietarii Hotelului Dacia) de plata impozitului de 500%, iată că administrația Kereskényi a demonstrat încă o dată că este în stare de orice. Ferestre și excepții create de administrația UDMR și utilizate de adevărații proprietari ai hotelului Dacia pentru a nu plăti impozitul datorat a ruinat viața a sutelor de sătmăreni de bună credință.

Nu putem lăsa așa ceva, avem nevoie de sancționarea celor care cu rea credință distrug imaginea centrului orașului, iar cetățenii de bună credință să se bucure de ajutorul primăriei în caz de nevoie”, a scris pe pagina de Facebook consilierul municipal PNL Victor Cernea.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente