marți, februarie 27, 2024
AcasăReligieElevii Liceului Ortodox Satu Mare, în vizită la Centrul Cultural Pastoral din...

Elevii Liceului Ortodox Satu Mare, în vizită la Centrul Cultural Pastoral din Sighet

Marți, 4 aprilie 2023, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului și Sătmarului, s-a aflat în mijlocul cadrelor didactice, a elevilor și școlarilor Liceului Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt” din Municipiul Satu Mare, cu prilejul vizitei efectuate la Centrul Cultural Pastoral „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Municipiul Sighetu Marmației, în cadrul programului național „Școala Altfel”.

Cu acest prilej, Preasfinția Sa a adresat tuturor un cuvânt de binecuvântare și de apreciere, după care a realizat o scurtă incursiune despre istoria Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, vorbind totodată și despre Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul, ocrotitorul duhovnicesc al Eparhiei noastre.

Cei prezenţi au avut posiblitatea de a vizita edificiul, cu cele opt expoziţii de artă şi celelalte spaţii, printre care sala de conferinţe, sala multifuncţională „Episcop Dr. Vasile Stan”, icoane, iconografia noastră sacră din Maramureş, carte veche şi foarte veche, obiecte liturgice, săli de expoziţii de tablouri, de picturi, pictură modernă, pictură pe icoane, expoziţii de fotografie.

În încheiere, Corul Liceului Teologic Ortodox din Satu Mare a susținut un scurt program duhovnicesc, interpretând câteva cântări specifice Postului Mare.

La acest eveniment au fost prezenți Pr. Gabriel Groza, directorul Liceului Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt”, Pr. Vasile Aurel Pop, protopopul Sighetului, Pr. Dan Sidău, directorul administrativ al Centrului Cultural Pastoral „Sfântul Iosif Mărturisitorul”, Arhid. Teodosie Bud, consilier economic precum și alte cadre didactice care își desfășoară activitatea în învățământul teologic sătmărean.

Amintim faptul că Centrul Cultural Pastoral „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul” este al doilea cel mai important edificiu, după Palatul Patriarhiei, în care a fost promovat un proiect de reabilitare a unei construcții culturale de o asemenea anvergură, iar ca sumă accesată pentru proiect și aceasta este a doua ca valoare după Palatul Patriarhiei din Dealul Mitropoliei, aproximativ 5 milioane de euro.

Sursa: Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente