marți, iunie 6, 2023
AcasăPoliticaNationalTrotinetele electrice ar putea fi limitate la viteza de 15 km/h

Trotinetele electrice ar putea fi limitate la viteza de 15 km/h

Deputatul liberal Gabriel Andronache propune reducerea vitezei cu care trotinetele pot circula pe drumurile publice.

Concret, deputatul propune ca viteza cu care trotinetele electrice să poată circula pe drumurile publice să fie limitată la 15 km/h, faţă de 25km/h cât este în prezent. Liberalul susține că astfel pietonii vor fi mai protejați.

„Am propus astăzi în Comisia Juridică un amendament: trotinetele electrice care circulă pe drumurile publice să aibă viteza limitată la maxim 15 km/h. În prezent limita este de 25 km/h; mult prea mult!

A venit momentul să spunem STOP agresivității. A venit momentul să protejăm vârstnicii, copiii și în general oamenii care circulă pe trotuar și care trebuie să se ferească de cei care nu respectă nicio regulă în utilizarea trotinetelor electrice.

Reducerea vitezei setate este o primă soluție. Dezbaterea asupra amendamentului va fi reluată săptămânile următoare. Voi reveni asupra subiectului”, a scris acesta într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit datelor Inspectoratului General al Poliţiei Române, preluate și prezentate opiniei publice în luna septembrie 2022 de către Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR), numărul accidentelor grave de circulaţie în care au fost implicaţi conducătorii de trotinete electrice a crescut de aproape 20 de ori în ultimii patru ani.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente