marți, mai 28, 2024
AcasăEducatie&CulturaZeci de elevi, cadre didactice și părinți au participat la o acțiune...

Zeci de elevi, cadre didactice și părinți au participat la o acțiune de plantare de puieți

Zeci de elevi, cadre diedactice și părinți au luat parte la o acțiune de plantare de puieți în incinta Centrului de Recreere ”Kentaur” din Atea, județul Satu Mare.

Acțiunea a fost demarată de Asociația Ecologică şi Umanitară ”Copacul vietii” în parteneriat cu Direcţia Silvică și Centrul de Recreere ”Kentaur”. Sigur că fără participareazecilor de elevi, profesori și părinți, 79 de voluntari la număr, acțiunea nu se bucura de un succes atât de mare.

A fost prima acțiune de plantare de puieți demarată de Asociația ”Copacul Vieții”, urmând cu o altă acțiune similară să aibă loc vineri, la Odoreu, în Zona Ecoturistică ”Magia Someşului”.

Acţiunea s-a desfășurat în cadrul programului de educaţie ecologică ”Fii TU schimbarea, pentru TINE, pentru NOI, pentru un VIITOR VERDE !”. Voluntarii de la nouă şcoli înscrise în program: Scolile Gimnaziale: Rákóczi Ferenc, Octavian Goga, Valea Vinului, Bârsău, Nisipeni, Dorolţ, Oar precum şi Colegiul Național ”Doamna Stanca” şi Liceul de Arte ”Aurel Popp” au plantat 100 de puieţi de tei şi au realizat o porţiune de gard viu în labirintul reciclării cu o lungime de 135 m prin plantarea a 300 de puieţi de carpen”, transmit reprezentanții asociației.

La finalul acţiunii, participanţii s-au bucurat de ospitalitatea gazdei, doamna dr.Boér Noémi, care le-a oferit pâine cu untură şi ceapă iar reprezentantul unei firme din Tășnad, Farcău Virgil, a oferit mere delicioase din producţie proprie.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente