duminică, iulie 21, 2024
AcasăLocaleInternationaleTrupurile victimelor din Muntenegru au fost identificate

Trupurile victimelor din Muntenegru au fost identificate

tragedie-muntenegruToate cele 18 cadavre ale victimelor accidentului din Muntenegru au fost identificate, a anunțat, miercuri dimineață, Salem Abdu, medic legist șef la Institutul Național de Medicină Legală.

Au fost identificate toate cadavrele, multe dintre ele au fost ridicate de către familie și, la cererea familiilor, au rămas unele cazuri care vor fi ridicate mâine-poimâine, în funcție de dorința familiei și de pregătirile lor”, a spus Salem Abdu.

El a precizat că la procedura de identificare au participat opt medici legști, dintre care cinci români și trei din Muntenegru.

Potrivit lui Salem Abdu, echipa de medici legiști a lucrat aproximativ cinci ore.

Întrebat despre starea în care erau cadavrele, acestea a răspuns că toate prezintă politraumatisme și leziuni grave.

„Dar aceasta nu ne-a împiedicat să le identificăm pe toate și procedura a fost încheiată cu succes”, a spus Salem Abdu.

Întrebat dacă la identificarea cadavrelor au fost solicitat ajutorul rudelor, Salem Abdu a aratăt că în această etapă contribuția familiei a fost esențială.

Medicul legist a adăugat că până la anunțul său au fost eliberate majoritatea certificatelor de deces, celelalte fiind în curs de redactare, documentele urmând să fie eliberate până miercuri dimineață.

Răspunzând unei întrebări, el a menționat că la INML mai sunt cinci cadavre.

Unii dintre reprezentanții familiilor celor care și-au pierdut viața în accidentul din Muntenegru organizau, la momentul anunțului lui Salem Abdu, transportul victimelor pentru miercuri dimineață.

Trupurile celor 18 persoane care și-au pierdut viața în ACCIDENTUL DIN MUNTENEGRU au fost aduse, marți seară, la Institutul Național de Medicină Legală (INML), pentru identificare.

Mașinile care au transportat trupurile au fost însoțite de antemergători de la Poliție, de mașini ale Jandarmeriei, Poliției, SPIR și SMURD.

Familiile celor decedați, alături de colegi și prieteni ai acestora, au sosit în cursul serii la INML, majoritatea preferând să nu facă declarații presei.

Unii dintre cei care au venit la INML au declarat, totuși, la intrare, că au aflat despre accident de la televizor și că, ulterior, au primit informații de la autoritățile române.

Alții au spus, răspunzând unei întrebări, că nu au primit invitații pentru ceremonia religioasă de la Baza Aeriană 90 Otopeni.

Înainte de sosirea coloanei, chestorul Vasile Viorel de la IGPR a declarat că procedura de identificare a cadavrelor ar putea dura toată noaptea.

Potrivit acestuia, există unele date preliminare din partea autorităților din Muntenegru, dar vor fi efectuate activitățile prevăzute în Codul de Procedură Penală pentru identificarea cadavrelor, sub coordonarea procurorilor.

El a mai spus, răspunzând unei întrebări, că nu se exclude folosirea procedurilor cu probe ADN, pentru că acestea sunt cele mai „certe”.

La INML a sosit și un prieten al șoferului mort în accident, care a spus că acesta era foarte priceput, avea experiență și că a vorbit cu el sâmbătă la telefon, când se afla la Lugoj.

Șase dintre victimele decedate au fost deja, practic, identificate în Muntenegru, dar a trebuit să fie aduse la INML pentru îndeplinirea formalităților.

Identificarea celor decedați în accidentul din Muntenegru va fi făcută de 40 de polițiști de la Direcția Investigații Criminale, 15 polițiști criminaliști și aparținători, potrivit unor oficiali din Poliție.

Doi medici legiști din Muntenegru au venit la București pentru a continua, alături de specialiștii români, procedurile legate de identificarea celor decedați și întocmirea actelor.

Trupurile celor 18 persoane au fost aduse din Muntenegru cu o aeronavă, care a aterizat la Baza Aeriană 90 Otopeni. La această bază aeriană a avut loc o slujbă religioasă, în prezența premierului și a miniștrilor Corlățean și Dușa și a unor rude ale celor decedați, venite cu un autocar.

Nouă dintre victime sunt din Capitală, cinci din județul Argeș, două din Timiș și câte una din Ilfov și Cluj.

Printre cei decedați se numără șoferul aflat la volanul autocarului – angajat al Serviciului de Logistică din Poliției Capitalei, care lucra din septembrie 2012 și la firma care a transportat turiștii în Muntenegru.

Familiile persoanelor decedate în accidentul produs în Muntenegru au fost anunțate marți de echipe mixte formate din polițiști și psihologi.

Miercuri este zi de doliu național pentru victimele din Muntenegru, urmând să aibă loc și o slujbă de pomenire a celor decedați la Catedrala Patriarhală, de la ora 10.30.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente