Acasă Locale Doliu national pentru victimele din Muntenegru

Doliu national pentru victimele din Muntenegru

doiluCeremonia publică dedicată Zilei Drapelului Național s-a desfășurat, miercuri dimineață, în Piața Tricolorului din București, sub semnul doliului național decretat în memoria victimelor accidentului rutier produs în Muntenegru și soldat cu moartea a 18 români.

La ora 9.00, în fața Palatului Cercului Militar Național, a fost acordat onorul militar drapelului României, iar apoi acesta a fost ridicat pe catarg, în acordurile imnului național.

Ulterior, steagul a fost coborât în bernă, iar cei prezenți au ținut un moment de reculegere în memoria victimelor accidentului din Muntenegru.

Printre participanții la ceremonie s-au numărat premierul Victor Ponta, ministrul Apărării, Mircea Dușă, și cel al Afacerilor Interne, Radu Stroe, alți oficiali de la Apărare și Interne, din mediul diplomatic acreditat la București, precum și un dispozitiv din Regimentul de Gardă și Protocol „Mihai Viteazul”.

Guvernul a decis, marți, ca ziua de miercuri, 26 iunie 2013, să fie zi de doliu național pentru victimele accidentului din Muntenegru.

Astfel, la instituțiile publice, drapelul va fi arborat în bernă în această zi.

Țara în care s-a produs accidentul este, de asemenea, în doliu național, miercuri.

Tot miercuri, de la 10.30, la Catedrala Patriarhală din Capitală, va avea loc o slujbă de pomenire a celor decedați în accident.

Un autocar cu turiști români s-a răsturnat într-o prăpastie duminică, în jurul orei 18.00, ora României, în urma accidentului pierzându-și viața 18 persoane, iar alte 29 fiind rănite.

- Advertisment -

Cele mai populare

Lucruri inedite pe care nu le știai despre cafea

Pentru multe persoane, consumul de cafea este un adevărat ritual zilnic. Românii nu sunt printre marii consumatori de cafea la nivel european...

Joe Biden a schimbat din prima zi deciziile lui Trump

În primele ore după ce a devenit președinte al Statelor Unite, Joe Biden a semnat 17 decrete prezidențiale. Primul a făcut obligatorii purtarea măștii și...

Bucuresti relaxează restricţiile

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat miercuri că, dacă rata cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori se va menține sub 3...

Facultatea şi viaţa studentului în 2021

Odată cu începerea semestrului al doilea, majoritatea școlilor se vor redeschide, în timp ce revenirea studenților la cursuri în format fizic este...

Comentarii recente