Acasă sus Ucraina se află în pragul unei "agresiuni la scară largă" din partea...

Ucraina se află în pragul unei „agresiuni la scară largă” din partea Rusiei, afirmă Kievul

Rusia își menține trupele pregătite de atac la frontiera cu Ucraina și planifică noi „provocări”, similare cu cele ale Germaniei naziste împotriva Poloniei, în 1939, a declarat secretarul adjunct al Consiliului ucrainean pentru Securitate Națională și Apărare (SNBO), potrivit agenției Ukrinform.

„Nu vreau să fac declarații înfiorătoare, dar Ucraina, din păcate, se află în pragul unei agresiuni la scară largă din partea vecinului nostru nordic”, a afirmat acest oficial, Mihail Koval, într-un interviu pentru postul de televiziune ucrainean ICTV.

„În prezent, la frontiera cu Ucraina se află armata rusă. Cele mai multe efective militare ruse se află în Crimeea anexată: peste 22 de mii de militari”, a adăugat Koval.

„Situația este foarte tensionată. Provocările care au loc în prezent ne amintesc de cele din anul 1939, lansate de Germania nazistă”, a afirmat el.

Koval a menționat că separatiștii din regiunile Donețk și Lugansk utilizează armament rus de tip nou.

„Există dovezi că în Zelenopolie (în regiunea Donețk) au fost utilizate lansatoare de rachete multiple de tip Tornado G, folosite în Rusia începând din 2010, și nu lansatoare sovietice de tip Grad”, a declarat oficialul ucrainean.

Recent, Alianța Nord-Atlantică a denunțat suplimentarea efectivelor militare ruse la frontiera cu Ucraina, considerând că acesta este „un pas înapoi în efortul pentru detensionarea situației”.

„Începând de la jumătatea lunii iunie, avem dovezi privind sosirea progresivă a mii de militari ruși în apropierea frontierei Ucrainei”, declară un oficial NATO, adăugând că „în momentul de față, există între 10.000 și 12.000 de militari ruși în această zonă”, comparativ cu circa 40.000 în luna mai.

Moscova a avertizat că analizează posibilitatea unor „atacuri punctuale” pe teritoriul ucrainean, după ce un obuz lansat de armata ucraineană a provocat moartea unei persoane pe teritoriul Rusiei.

- Advertisment -

Cele mai populare

Condamnat la închisoare,votat de cetățenii capitalei la Primărie

Piedone, condamnat la peste 8 ani de închisoare în primă instanță, a câștigat Primăria Sectorului 5. Cristian Băcanu, candidatul susținut de...

Prezența slabă la vot

Alegerile locale în România, deși poate cele mai importante ca influență directă în viața cetățenilor, nu au fost neapărat de-a lungul timpului...

Meciul Roma – Juventus, decis de 2 duble

Duminică seara, AS Roma a întâlnit pe teren propriu formașia torineză, Juventus, într-o partidă care a contat pentru etapa a 2-a din...

Predica la Duminica Pescuirii minunate.

Domnul este datatorul tuturor darurilor. Orice dar al lui Dumnezeu e desavarsit; atat de desavarsit incat omul se minuneaza. Minunea nu este...

Comentarii recente