Acasă sus Ucraina speră să semneze un acord cu UE la 17 sau 21...

Ucraina speră să semneze un acord cu UE la 17 sau 21 martie

Ucraina speră să semneze pe 17 sau 21 martie partea politică a unui acord de asociere cu Uniunea Europeană (UE), a declarat duminică ministrul interimar ucrainean de Externe Andrii Deșcița.

„Acordul politic de asociere ar putea să fie semnat la 17 sau 21 martie”, a declarat Deșcița într-un interviu pentru postul de televiziune 1+1.

O reuniune a miniștrilor de Externe este prevăzută pe 17 martie. Data de 21 martie este a doua zi a unui summit al șefilor de stat și guvern din UE.

Anunțul apare în contextul în care peninsula ucraineană Crimeea se află, de la sfârșitul lui februarie, sub controlul forțelor ruse.

Parlamentul prorus din Peninsula Crimeea a prevăzut să organizeze la 16 martie un referendum, considerat ilegal de către Kiev și occidentali, privind o alipire la Rusia.

Autoritățile ucrainene au renunțat, la sfârșitul lui noiembrie, să semneze un acord de asociere, aflat în pregătire de trei ani, declanșând o mișcare de contestare fără precedent care a condus la o baie de sânge, la Kiev. Peste 100 de persoane au fost ucise.

Viktor Ianukovici a fost destituit de facto din funcția de președinte al țării de către Parlament la sfârșitul lui februarie.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

Oradea ,Baia Mare si Sălaj se află în scenariu roșu

Oradea şi alte şapte localităţi din judeţul Bihor au depășit pragul de incidenţă de 3 la mie infectări, astfel că școlile vor...

Echipă și haită

Între luminoasa solidaritate de echipă și înnegurata cârdășie de haită există un abis pe care nici un fel de argumentație de pragmatism...

Lege în SUA care va permite vaccinarea copiilor mai mari de 11 ani, fără acordul părinților

Pe 7 octombrie 2020, în timpul unei întâlniri virtuale programate în grabă, patru membri ai Consiliului Districtului Columbia, SUA, care alcătuiau Comitetul...

Italia, protestează violent

Proteste de stradă în Torino și Milano din cauza noilor măsuri antipandemice! Acestea s-au transformat în confruntări cu poliția și atacuri violente...

Comentarii recente