29.8 C
New York City
vineri, iulie 1, 2022
AcasăLocaleUcrainenii cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, nu mai...

Ucrainenii cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, nu mai pot părăsi Ucraina. Situația în Vama Halmeu

Președintele Ucrainei a ordonat în cursul serii de joi, 24 februarie 2022, mobilizare militară generală. Dacă până în cursul zilei de ieri ucrainenii au putut ieși din țară, o dată cu anunţul președintelui bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani nu mai pot pleca din Ucraina. Surse neoficiale spun că bărbații care au dublă cetățenie sunt lăsați să părăsească țara.

Potrivit legii marţiale instaurate în Ucraina, toţi bărbaţii apţi de luptă au interzis de a mai părăsi țara. Ministerul de Interne din Ucraina a transmis şi un comunicat în acest sens.

„Serviciul de Frontieră al Ucrainei informează că, din cauza intrării legii marţiale în Ucraina, plecarea din Ucraina este temporar restricţionată pentru o categorie de cetăţeni. În special, este interzisă părăsirea crainei de către ceţăţenii ucraineni de sex masculin, cu vârstă între 18 şi 60 de ani. Această normă se va aplica pentru perioada regimului juridic al legii marţiale”,se arată în comunicat.

”În această dimineață la ora 5, familia mea a plecat la granița cu România, dar numai femeiile și copii sub 18 ani au voie să părăsească țara, eu și tatăl meu ne-am întors la Odesa, iar mama și sora mea mai mică vor rămâne în România”, este mesajul postat pe internet de un tânăr ucrinean.

Potrivit CNN, preşedintele Vladimir Zelenski a ordonat mobilizare generală în Kiev şi în toate celelalte mari oraşe pentru a asigura protecţia Ucrainei. De asemenea, preşedintele ucrainean a întrerupt orice relaţie diplomatică cu Rusia. Decretul privind mobilizarea generală este valabil 90 de zile.

Situația din Vama Halmeu, la această oră, este una dramatică. Vama este pustie.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente