Acasă sus UDMR, scos din joc prin soluția candidatului unic, Ovidiu Silaghi

UDMR, scos din joc prin soluția candidatului unic, Ovidiu Silaghi

Candidatura lui Ovidiu Silaghi pentru colegiul de deputat rămas liber la Satu Mare este modelul prin care UDMR poate fi scos din joc în mod democratic și eficient. Un candidat unic al partidelor românești în zonele dorite de liderii UDMR le scade acestora considerabil șansele să acceadă în Parlament, precum și șansele la primării sau la consilii județene. Este nevoie doar ca partidele românești să înțeleagă nevoia de unitate și să acționeze conform cu interesele naționale.

Dacă liderii UDMR doresc confruntare politică pe criterii etnice, hai să le-o oferim, să vedem cine câștigă!

UDMR a câștigat multe locuri în administrație sau în Parlament pentru că aduna toate voturile comunității maghiare, în timp ce voturile românilor erau împărțite. Tocmai de aceea, în zonele cu probleme, partidele românești trebuie să aibă candidați unici, iar UDMR va cădea pe locul doi în aproape toate situațiile. Dacă UDMR funcționează ca formațiune etnică (atâta timp cât nu reușim să interzicem această formulă, deși ar cam fi timpul), de ce nu ar intra în aceeași formațiune de luptă și partidele românești care să propună un candidat pe baza apartenenței sale la comunitatea românească, nu la o anumită structură de partid. Dacă liderii UDMR doresc confruntare politică pe criterii etnice, hai să le-o oferim, să vedem cine câștigă!

Vor fi liderii politici suficient de inteligenți încât să adopte această măsură preventivă împotriva secesionismului UDMR? Pasul de la Satu Mare, unde Ovidiu Silagi va fi susținut de PSD, UNPR, PC, dar și de filiala locală PNL pe care a condus-o, reprezintă o soluție de acest tip, chiar dacă, marginal, a apărut un candidat PDL nesemnificativ sau un Dan Diaconescu disperat să aibă parte de mediatizarea care îi lipsește în ultima vreme. Prin acest fel de alianță Satu Mare a ieșit de sub controlul UDMR în 2012, după 12 ani în care, prin dezbinarea politicienilor români, UDMR reușea să câștige pozițiile de frunte în județ. Acum, UDMR va pierde din nou un loc de deputat, iar soluția va putea fi aplicată cu succes și pe mai departe. Numai să vrem!

5 COMENTARII

  1. Draga autor de articol,
    Ne crezi atat de naivi ? Ce ai scris tu era valabil daca acesti comunisti cu de la PSD nu i-ar fi chemat la guvernare, cum au promis in 2012. Ce tot ne prostesti cu articolul acesta? Decat un nemrnic cum este Silaghi, corupt si mincinos, mai bine un UDMR-ist. Dar si aici sunt intrigi si mizerii, pentru ca au mers la Biroul Electoral Judetean fara sigla :))) Si nu cazut niciun sef de campanie ! Mare lucru sa nu sustina UDMR acest mizerabil de PSD si atunci sa vezi cum acest articol este un praf in ochi !

  2. nu merge tovarase ,daca vrem candidat unic ne trebuie un partid unic, ca inainte de 1989, propun sa nu mai cheltuim bani cu alegeri

  3. kovacs de la carei a umplu castelulu cu steagurile rosii pentru swoboda si a adus capsunele pentru servit si sucuri si a pa din banii primariei udemeriste ca la 1 decembrie nu da nici o sampanie la veterani unguru da pentru comunistii rosii se da bine…mai ales ca pesedistii nu au avut candidat mai bun ca liberalul silaghi!

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

Sfântul Dimitrie-Dumitru

În luna octombrie, în ziua a douazeci si sasea, pomenirea Sfântului slavitului Marelui Mucenic Dimitrie (Dumitru), izvorâtorul de mir si facatorul de...

Trecerea la ora de iarnă.Cum facem față tulburărilor de somn?

Trecerea la ora de iarnă poate avea efecte neplăcute asupra multor persoane, cum ar fi tulburările de somn și de dispoziție.

De ce se teme Donald Trump de votul prin corespondență?

Câștigătorul alegerilor prezidențiale din SUA mai mult ca sigur nu va fi cunoscut în seara de după închiderea urnelor așa cum s-a...

Pandemia îndatorează puternic ţările UE. România, la mijlocul clasamentului

Datoria publică a avansat în UE, în ultimul an, până la 87,7% din PIB-ul Uniunii (T2/2020), cu opt puncte procentuale peste nivelul...

Comentarii recente