29.8 C
New York City
marți, august 16, 2022
AcasăsusUE va extinde lista cu oficialii ruși vizați de sancțiuni, anunță Angela...

UE va extinde lista cu oficialii ruși vizați de sancțiuni, anunță Angela Merkel

Uniunea Europeană va extinde lista cu oficiali ruși și ucraineni proruși vizați de interzicerea vizelor și blocarea conturilor, a anunțat cancelarul Angela Merkel, care a asigurat că sancțiunile economice împotriva Rusiei sunt în continuare posibile, în cazul escaladării situației.

„La Consiliului European care începe azi (joi -n.r.), șefii de stat și de Guvern din UE vor aproba sancțiunile decise în urmă cu două săptămâni (…) Printre acestea se află și extinderea listei cu persoanele vizate de interzicerea vizelor și blocarea conturilor”, a declarat Angela Merkel joi în Bundestag.

„În cazul escaladării tensiunilor (…) suntem pregătiți în orice clipă să trecem la cea de-a treia fază a sancțiunilor și va fi vorba, fără îndoială, de impunerea sancțiunilor economice”, a adăugat cancelarul german, înainte de începerea summitului UE de la Bruxelles.

Alipirea Crimeei la Rusia necesită „un răspuns decis și unanim din partea Europei și a partenerilor săi”, a insistat Merkel.

În ceea ce privește viitorul Rusiei în G8 și organizarea summitului din luna iunie, cancelarul german a declarat că, „atâta vreme cât condițiile politice nu sunt îndeplinute pentru o reuniune la nivel înalt, nu mai există G8, nici summit, nici formatul actual”.Pregătirile în vederea organizării summitului G8 din iunie, în orașul Soci, au fost suspendate din cauza situației din Crimeea.

Referitor la consultările guvernamentale ruso-germane prevăzute pentru sfârșitul lunii aprilie, cancelarul Angela Merkel a menținut opțiunile. „Guvernul german va decide dacă aceste consultări vor avea sau nu loc și în ce formă”, a afirmat Merkel.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente