marți, mai 28, 2024
AcasăsusUltima zi pentru înscriere la examenul de titularizare

Ultima zi pentru înscriere la examenul de titularizare

Luni este ultima zi de înscriere la examenul de titularizare pentru dascălii care aspiră la un loc stabil la catedră. Înscrierea candidaților se face între 16 și 22 mai, iar examenul scris de titularizare va fi susținut pe 12 iulie. Anul trecut, doar puțin peste 44% dintre participanți au promovat.

Înscrierile au început pe 16 mai, iar până pe 30 iunie cei care vor un post stabil într-o școală, vor avea inspecții la clasă și probe practice și orală, urmând ca pe 12 iulie să aibă loc examenul scris de titularizare.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină minimum nota șapte atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidații trebuie să obțină minimum nota cinci atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială în profilul postului. Repartizarea pe posturi se face prin ședință publică, în ordinea notelor obținute la examen, se arată în metodologia de concurs.

O notă mare la exemenul de titularizare nu asigură neapărat și locul ca profesor titular deoarece sunt materii, precum Limba Româna sau Matematica, pentru care sunt scoase foarte puține posturi la concurs. Nota obținută este valabilă doar trei ani, dar pentru posturile scose la concurs într-un anumit an, prioritate au cei care dau examenul în anul respectiv. Ceea ce înseamnă că sunt cadre didactice care susțin această evaluare în fiecare an. Chiar dacă obțin note foarte mari, mulți dascăli ajung tot pe posturi de profesor suplinitor.

Anul trecut, rata de promovare a Titularizării a fost de 44,43%, în creștere cu aproape 7 procente față de anul 2015, când a fost de 37,55%. În total, au fost transmise spre evaluare lucrările a peste 20.000 de candidați, dintre care 71 de lucrări au fost anulate în centrele de evaluare din motive legate de nerespectarea metodologiei de concurs.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente