duminică, mai 26, 2024
AcasăEconomico-socialUn arhipeleag din Venezuela, considerat noul triunghi al bermudelor

Un arhipeleag din Venezuela, considerat noul triunghi al bermudelor

arhipelagInsulele arhipelagului Los Roques din Venezuela şi-au câştigat recent reputaţia de „noul Triunghi al Bermudelor”, după ce, la începutul acestui an, un avion uşor a dispărut în zona respectivă – al 15-lea caz de acest fel de la mijlocul anilor ’90 şi până acum.

La bordul aparatului se aflau şase persoane, printre care şi creatorul de modă italian Vittorio Missoni şi concubina acestuia.

Avionul decolase din Los Roques şi se îndrepta spre Caracas şi a dispărut de pe ecranele radar în timpul nopţii.

Proprietarul unui hotel din arhipelag a declarat că a văzut avionul pierdându-se în nori, iar apoi acesta a dispărut. În plus, autoritătile aeriene din Venezuela au precizat că ultimele date privind apartul de zbor au fost înregistrate când acesta se afla la 18 km sud de Los Roques.

Potrivit sursei citate, începând cu mijlocul anilor ’90 şi până în prezent, cel puţin 15 de astfel de cazuri au fost raportate.

În anul 2008, 14 persoane au murit după ce avionul în care se aflau s-a prăbuşit în zona respectivă. În urma incidentului, nici cadavrele, nici alte rămăşite ale aparatului nu au fost descoperite.

Pe de altă parte, arhipelagul Los Roques nu este singurul care a fost etichetat drept zonă misterioasă. Alături de el, Formosa Triangle (Marea Diavolului) şi Sargasso Sea (Oceanul Atlantic) au fost locuri în care unele incidente au rămas neexplicate.

Cu toate acestea, Nick Wall, editor al revistei “Pilot” a arătat că piloţii sunt încă destul de pragmatici în legătură cu aceste cazuri şi că privesc totul destul de raţional.

“Există întotdeauna unele explicaţii pentru lucrurile acestea – chiar dacă este nevoie de mulţi ani pentru a descoperi răspunsul”, a arătat Wall. “Piloţii preferă să se concentreze pe lucrurile care îi ajută cu adevărat, precum manometrele pentru combustibil, informaţiile despre vreme şi inspecţiile tehnice”, a conchis el.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente