Acasă Locale Stiri Satu Mare Un plin de combustibil in vreme de criza? Costa mult, dar iata...

Un plin de combustibil in vreme de criza? Costa mult, dar iata ce masini au cea mai mare autonomie

Cele-mai-economice-masini

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons face public studiul general privind automobilele. In cadrul acestuia au fost testate un numar de 282 modele de la o gama variata de de producatori, dintre care amintim: Audi, BMW, Marcedes, Renault, Seat, Dacia, Toyota, Seat, Nissan, Porsche, Mini Cooper, Mazda, Hyundai, Citroen, Honda, Opel, Fiat, Peugeut, Kia, Mitsubishi, Lexus si Infiniti.

Modelele testate se gasesc la vanzare pe tot teritoriul UE, iar A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons isi propune ca, in baza dreptului fundamental de a alege in cunostinta de cauza, sa informeze corect consumatorii romani atat din tara, cat si din diaspora pentru a ajuta in alegerea corecta.

Particular in studiul nostru de azi am luat in calcul modelele tip “berlina” si am urmarit care este “autonomia cu un plin de combustibil”. Astfel, au fost testate marcile Toyota, Renault, VW, Seat, Audi, Fiat, Opel si Skoda.

In ceea ce priveste primele cinci locuri (la cea mai mare categorie, de peste 1.100 km), acestea sunt ocupate pe rand de Opel Insignia 2.0 CDTI ecoFlex StartStop (1543 km), VW Golf 1.6 TDI BlueMotion (1324 km), Audi A5 Sportback 2.0 TDI (1313 km ), Renault Megane ENERGY dCi 130 Start Stop (1301 km ) si Toyota Prius 1.8 Plug-In Hybrid (1237 km).

Referitor la categoria cuprinsa intre 300-600 km, autonomia cea mai mica o au Fiat Panda 0.9 8V Twinair Natural Power (305 km), VW up! 1.0 EcoFuel BMT/3 usi (349 km), Seat Mii 1.0 Ecofuel Ecomotive (349 km), VW up! 1.0 EcoFuel BMT/5 usi (349 km) si Skoda Citigo 1.0 CNG Green tec (381 km).

Observam ca legat de scorul “siguranta pietoni”, Opel Insignia 2.0 CDTI ecoFlex StartStop se afla abia pe locul trei totalul marcilor testate (7 puncte din 10), pe primele doua locuri situandu-se insa VW Golf 1.6 TDI BlueMotion (7,4/10) si Audi A5 Sportback 2.0 TDI (7,3/10). (Modelele au fost notate cu note de la 1 la 10, unde 1 reprezinta nota cea mai mica, iar 10 nota cea mai mare.)

Celelalte tipuri au fost clasificate astfel: Toyota Prius 1.8 Plug-In Hybrid (6,8/10), Renault Megane ENERGY dCi 130 Start Stop (6,7/10), VW up! 1.0 EcoFuel BMT/5 usi (6,7/10), Skoda Citigo 1.0 CNG Green tec (6,5/10), VW up! 1.0 EcoFuel BMT/3 usi (6,5/10), Seat Mii 1.0 Ecofuel Ecomotive (6,5/10) si Fiat Panda 0.9 8V Twinair Natural Power (6,1/10).

Studiul face parte dintr-un proiect de informare asupra produselor comercializate atat pe piata romaneasca, cat si pe cea europeana. Este derulat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons (membra cu drepturi depline in cadrul consortiului I.C.R.T. – International Consumer Research & Testing pentru produse si servicii la standarde europene), pentru ca alegerea cetateanului consumator sa fie facuta in cunostinta de cauza. Informatiile complete privind masinile de spalat rufe pot fi consultate pe platforma www.teste-comparative.ro, singurul portal online de acest fel din Romania pe care consumatorii pot gasi mii de produse de larg consum testate in laboratoare independente.

Despre: International Consumer Research & Testing (ICRT) este unica organizatie internationala independenta specializata in cercetare si testare in domeniul protectiei consumatorului. ICRT este un consortiu global, avand ca membri peste 35 de organizatii de protectia consumatorilor dedicate cercetarii si testarii de produse si servicii in interesul consumatorilor din intreaga lume.
Despre: Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S. Romania – o9atitudine ! – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro), unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ziua Imnului Național marcată la Satu Mare

Anual, la data de 29 iulie, este celebrată Ziua Imnului Național. În acest context, în municipiul Satu...

Jumătate de tonă de cocaină a ajuns din greșeală într-un depozit de fructe din Ilfov

În loc de banane, la un depozit de fructe din Ilfov au ajuns 503 kilograme de cocaină aproape...

CFR Cluj s-a calificat în turul 3 al Ligii Campionilor

Formația campioană a României, CFR Cluj, a primit miercuri vizita celor de la Lincoln Red Imps în returul...

Turțean de 70 de ani, decedat în urma unui accident rutier

Miercuri, în jurul orei 23.10, pe raza localității Turț, a avut loc un grav accident de circulație. Un...

Comentarii recente