Acasă Locale Internationale Barack Obama critică dur asasinarea lui Boris Nemțov

Barack Obama critică dur asasinarea lui Boris Nemțov

Președintele american Barack Obama a apreciat marți că problemele Rusiei legate de libertatea presei, libertatea de întrunire, libertatea de informare și respectarea drepturilor cetățenești s-au înrăutățit în ultimii ani, relatează RIA Novosti.

Asasinarea opozantului rus Boris Nemțov reprezintă o dovadă a înrăutățirii respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului în Rusia, a apreciat Barack Obama pentru Reuters, potrivit RIA Novosti.

„Nu știu ce s-a întâmplat, dar știu că problemele legate de libertatea presei, libertatea de întrunire, libertatea de informare, respectarea drepturilor și a libertăților cetățenești sunt în prezent mai mari în Rusia decât în urmă cu patru, cinci sau zece ani”, a declarat președintele american.

Boris Nemțov, un lider al opoziției ruse, a fost împușcat de câteva ori, vineri, înainte de miezul nopții, în timp ce se plimba pe podul Bolșoi Moskvorețki, în apropiere de Kremlin, în compania modelului ucrainean Anna Durițkaia.

- Advertisment -

Cele mai populare

De frica ursului l-a prins noaptea în copac

Întâmplare de-a râsul-plânsul în județul vecin. În timp ce culegea ciuperci în pădure, un bărbat din Jibou a...

Situația COVID în județ și în țară

Până astăzi, 17 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate1.080.070 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus...

România – groapa de gunoi a Europei?

În ultimele zile Poliția de Frontieră Română a interzis intrarea în țară a peste 37 tone de deșeuri....

A fost montat sensul giratoriu de la Burdea

Încă de aseară s-a lucrat la montarea sensului giratoriu de la Burdea. În această dimineață, cititorii noștri...

Comentarii recente