Acasă Locale Internationale UN ROBOT IN LUPTA CU CORONAVIRUS

UN ROBOT IN LUPTA CU CORONAVIRUS

Laboratorul de design și tehnologie Modulab a realizat un robot autonom pentru dezinfectarea suprafețelor cu ajutorul radiaței UV-C, care va ajuta în lupta locală cu noul coronavirus.

Noul robot poate să dezinfecteze orice fel de spațiu sau suprafață și este ideal pentru instituții, în special spitale. Platforma are o autonomie de 2-10 ore și este echipată cu tuburi fluorescente UV-C de mare putere care generează 1kW de radiații, suficient, spun autorii lui, pentru a distruge orice bacterie, virus sau agent patogen, prin acțiunea radiațiilor ultraviolete asupra ADN-ului și ARN-ului. Astfel , acest robot poate dezinfecta un spațiu de 20 mp în mai puțin de 10 minute.

Robotul este destinat doar suprafețelor. Expunerea umană la o lumină puternică UVC poate fi periculoasă fără echipament adecvat, așa că acest robot autonom este ideal pentru a îndeplini această sarcină. Organizația Mondială a Sănătății nu recomandă folosirea luminii UV pentru a ne steriliza mâinile sau alte părți ale corpului.

China utilizează în prezent razele ultraviolete pentru a dezinfecta banii, lifturile, autobuzele, iar medicii din Nebraska, în lipsa materialelor de primă necesitate, au optat pentru un experiment: decontaminarea măștilor cu ajutorul razelor ultraviolete și refolosirea lor.

Referitor la suprafețe, un studiu publicat de jurnalul The New England Journal of Medicine indică faptul că SARS-CoV-2 este mai stabil pe plastic și oțel inoxidabil (unde rezistă până la 72 de ore) decât pe cupru (4 ore) și carton (24 de ore). În aerosoli, rezistă 3 ore.

Noul robot poate fi operat de la distanță, evită obstacole fixe și mobile și poate naviga autonom pe orice suprafață.

Modulab este un laborator de cercetare și dezvoltare cu sediul în București , cu o experiență de peste 15 ani în prototipare. Primele lor proiecte s-au concentrat pe instalații interactive pentru artă și divertisment (artă interactivă, exponate muzeale interactive, instalații interactive pentru agenții de publicitate) și apoi au evoluat în proiecte industriale de cercetare și dezvoltare.

În ultimii doi ani , Modulab a prototipat mai multe tipuri de roboți. Cea mai recentă realizare a acestora este dezvoltarea unei platforme robotizate autonome extrem de adaptabile , capabile să navigheze în medii complexe , să evite obstacolele , având multiple aplicații posibile: roboți de audit de inventar , roboți de sortare logistică, roboți industriali mobili , roboți de livrare etc.

 

- Advertisment -

Cele mai populare

Sfârșitul unei campanii sfârșite!

Ne aflăm înspre finalul unei campanii electorale, cum n-am mai avut niciodată. Rigorile pandemice au limitat aria acțiunilor...

Interviu cu Ioan Savu, candidat PNL Satu Mare la Camera Deputaților

Reporter: Sunteţi pe poziția doi la Camera Deputaților. Ce șanse aveți? Ioan Savu: Colegii mi-au...

”Mesajul nostru a ajuns la oameni!”Interviu cu Adrian Cozma, candidat PNL Satu Mare la Camera Deputaților

R:Mai este o săptămână și mergem la vot. Sunteți unul dintre viitorii parlamentari ai județului

Echipa PNL Satu Mare – spre o victorie sigură!

Vrem să dăm un semnal foarte clar pentru toţi cetăţenii acestui judeţ: Vrem să facem o altfel de...

Comentarii recente