Acasă Locale Internationale UN ROBOT IN LUPTA CU CORONAVIRUS

UN ROBOT IN LUPTA CU CORONAVIRUS

Laboratorul de design și tehnologie Modulab a realizat un robot autonom pentru dezinfectarea suprafețelor cu ajutorul radiaței UV-C, care va ajuta în lupta locală cu noul coronavirus.

Noul robot poate să dezinfecteze orice fel de spațiu sau suprafață și este ideal pentru instituții, în special spitale. Platforma are o autonomie de 2-10 ore și este echipată cu tuburi fluorescente UV-C de mare putere care generează 1kW de radiații, suficient, spun autorii lui, pentru a distruge orice bacterie, virus sau agent patogen, prin acțiunea radiațiilor ultraviolete asupra ADN-ului și ARN-ului. Astfel , acest robot poate dezinfecta un spațiu de 20 mp în mai puțin de 10 minute.

Robotul este destinat doar suprafețelor. Expunerea umană la o lumină puternică UVC poate fi periculoasă fără echipament adecvat, așa că acest robot autonom este ideal pentru a îndeplini această sarcină. Organizația Mondială a Sănătății nu recomandă folosirea luminii UV pentru a ne steriliza mâinile sau alte părți ale corpului.

China utilizează în prezent razele ultraviolete pentru a dezinfecta banii, lifturile, autobuzele, iar medicii din Nebraska, în lipsa materialelor de primă necesitate, au optat pentru un experiment: decontaminarea măștilor cu ajutorul razelor ultraviolete și refolosirea lor.

Referitor la suprafețe, un studiu publicat de jurnalul The New England Journal of Medicine indică faptul că SARS-CoV-2 este mai stabil pe plastic și oțel inoxidabil (unde rezistă până la 72 de ore) decât pe cupru (4 ore) și carton (24 de ore). În aerosoli, rezistă 3 ore.

Noul robot poate fi operat de la distanță, evită obstacole fixe și mobile și poate naviga autonom pe orice suprafață.

Modulab este un laborator de cercetare și dezvoltare cu sediul în București , cu o experiență de peste 15 ani în prototipare. Primele lor proiecte s-au concentrat pe instalații interactive pentru artă și divertisment (artă interactivă, exponate muzeale interactive, instalații interactive pentru agenții de publicitate) și apoi au evoluat în proiecte industriale de cercetare și dezvoltare.

În ultimii doi ani , Modulab a prototipat mai multe tipuri de roboți. Cea mai recentă realizare a acestora este dezvoltarea unei platforme robotizate autonome extrem de adaptabile , capabile să navigheze în medii complexe , să evite obstacolele , având multiple aplicații posibile: roboți de audit de inventar , roboți de sortare logistică, roboți industriali mobili , roboți de livrare etc.

 

- Advertisment -

Cele mai populare

Educația sexuală atacată de Klaus Iohanis la CCR ,promovată de deputați

Legea prin care "educația sexuală” în școli este înlocuită cu "educație sanitară” este constituțională, a decis joi Curtea Constituțională, care a respins...

Taxe care pot fii achitate online din Septembrie

Începând de joi, 24 septembrie, plățile pentru contravaloarea permiselor de conducere realizate de persoanele fizice pot fi achitate online, prin Ghișeul.ro, a anunțat...

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Comentarii recente