sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăLocaleInternationaleUn roman a fost ranit si un altul este dat disparut in...

Un roman a fost ranit si un altul este dat disparut in urma unui atat in Kabul

bagdad_e-crop-644x416Un român a fost rănit și un altul este dat dispărut într-un atac care a avut loc marți la Kabul, în Afganistan, a anunțat Ministerul român de Externe, într-un comunicat. Potrivit poliției locale, în urma atacului și-au pierdut viața cel puțin șapte persoane.

Cei doi cetățeni români fac parte din personalul civil și sunt angajați pe bază de contract la o firmă internațională ce deservește o bază logistică din capitala afgană.

Din informațiile încă neconfirmate oficial, rezultă că unul dintre cetățenii români a fost rănit și se află acum sub îngrijire medicală, iar cel de-al doilea este dat dispărut.

Misiunea diplomatică a României se află în contact permanent cu autoritățile locale și este pregătită sa acorde asistența consulară necesară, în baza competențelor legale, precizează MAE.

Șapte morți, în atentatul comis marți dimineața, la Kabul

Potrivit AFP, în atacul comis marți dimineața la Kabul împotriva unei companii străine de transport care colabora ISAF, forța NATO din Afganistan, au murit cel puțin șapte persoane.

„Patru paznici nepalezi, unul afgan și doi civili afgani”, au fost uciși în urma atacului, a declarat șeful poliției din Kabul, Mohammad Ayub Salangi, precizând că toți atacatorii, respectiv aproximativ trei persoane, au fost uciși.

Poliția, a precizat, de asemenea, că trei sau patru persoane au fost rănite.

Atacul, care a avut loc în jurul orei locale 04.30 (03.00 ora României), „a fost comis împotriva unei companii de transport logistic ce lucra cu forțele internaționale”, a explicat Mohammad Daud Amin, șeful adjunct al poliției din Kabul.

Potrivit primelor constatări, un camion plin cu explozibil a explodat în fața unei intrări a complexului industrial, creând un crater enorm. Un schimb de focuri a avut loc ulterior între gărzi și doi sau trei kamilaze, timp de aproximativ 40 de minute, a explicat șeful poliției.

Un fum gros se ridica deasupra zonei vizate de atac, care a distrus complet o parte din intrarea în clădire, a constat un fotograf al AFP. Un bătrân rănit și cu fața plină de sânge purta un pansament în jurul capului.

Numeroase companii străine lucrează cu ISAF în Afganistan.

Atacul nu a fost revendicat marți dimineața dar talibanii, care luptă împotriva Guvernului de la Kabul și a forței NATO conduse de Statele Unite, trimit periodic comandouri de atacatori sinucigași în capitala afgană.

Luni, un bărbat care purta o vestă cu explozibili ascunsă sub uniforma armatei a fost ucis în oraș de forțele de securitate afgane, în apropiere de birourile serviciilor secrete (NDS).

În urmă cu o săptămână, un atac spectaculos vizând palatul prezidențial de la Kabul și birourile CIA s-a soldat cu moartea a trei gardieni afgani.

Insurgenții au deschis la 18 iunie un birou politic la Doha, afirmând că vor să găsească o rezolvare după aproape 12 ani de război în Afganistan.

Instalarea acestei reprezentanțe talibane în capitala Qatarului nu a condus până în acest moment la nicio negociere concretă, rebelii afirmînd că nu intenționează să înceteze atacurile împotriva Guvernului de la Kabul și forței NATO.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente