Acasă sus Un sat din România are 28 de biserici

Un sat din România are 28 de biserici

Satul Valea Plopului, din județul Prahova, o localitate fără apă curentă sau canalizare, are 28 de biserici. Lăcașurile de cult se întâlnesc la tot pasul, inclusiv la grădiniță, la școală, în curțile oamenilor, pe dealuri sau în văi, relatează presa locală.

„Avem o bisericuță construită pe un deal în memoria copiilor avortați, avem câte o biserică în curtea grădinițelor, alte două biserici în curțile celor două școli. În total sunt atâtea biserici cât să slujim duminica într-una singură și în rest să le vină rândul o dată pe lună, adică 28”, a declarat preotul satului, Nicolae Tănase, cel care a contribuit la construirea bisericilor. Duhovnicul spune că și-ar dorit să mai poată ridica câteva.

Oamenii din sat se declară mulțumiți de lăcașurile de cult care le împodobesc localitatea pentru că, spun ei,  „scutul credinței” i-a ferit de necazuri. Nemulțumiții sunt puțini și evită să-și strige opiniile în gura mare, mai ales că preotul este darnic cu sătenii, relatează sursa citată.

Preotul satului spune că oamenii vin în număr mare la biserici pentru că lăcașurile sunt aproape de casele lor. Prin „aproape” se înțelege că din orice punct al satului oamenii au de mers doar un minut până la cea mai apropiată biserică.

- Advertisment -

Cele mai populare

Dieta raw-vegană

Beneficii și riscuri Ce înseamnă dieta raw vegană, ce beneficii pentru sănătate are și la ce să fii...

Spre groapă, râzând…

Speram ca măcar la alegerile parlamentare să nu se repete comedia amară de la locale și când spun asta, mă gândesc la...

,,Prin cântec îmi exprim trăirile”

Interviu  cu interpretul Darius Câmpean Încercăm să îi aducem în atenția publică pe acei tineri care înțeleg că o...

Muzeul Daciei Românești din Satu Mare este unic în țară!

El aparține omului de afaceri, Beniamin Kira Fără îndoială, cel mai atipic muzeu din județul nostru, Muzeul Daciei Românești,...

Comentarii recente