duminică, iulie 21, 2024
AcasăEconomico-socialLocale smUn sătmărean dorește să doteze 10 pârtii de schi cu scaune speciale...

Un sătmărean dorește să doteze 10 pârtii de schi cu scaune speciale pentru persoanele cu dizabilități. Are nevoie de ajutorul nostru

Cel mai curajos proiect al momentului, destinat persoanelor cu dizabilități, este mișcarea prin care se dorește accesibilizarea sportului pentru această categorie socială. O asociație din Satu Mare, Caiac Smile, a demarat un proiect mare: și-a propus să doteze pârtiile din România cu scaune speciale, pe care pot schia persoanele cu dizabilități. 850.000 de români au aceleași drepturi cu restul populației!


Și persoanele speciale își doresc să facă sport. Ele trebuie să poată intra într-o sală de sport, să aibă acces pe un lac sau pe o pârtie.


„Așa cum considerăm absolut normal ca noi să găsim la pârtie skiuri și clăpari, și oamenii cu dizabilități au dreptul să găsească un echipament care să-i facă și pe ei să simtă bucuria alunecărilor pe zăpadă”, a declarat Ionuț Stancovici, antrenorul lotului naționala de Caiac Slalom, sportivul care a inițiat acest proiect.

Campania are parte de sustinere la nivel național


Campania este în plină desfășurare și este susținută de mai multe asociații ale persoanelor cu dizabilități din România, de monitorii principalelor pârtii din România, de oameni simpli, sportivi și persoane publice.


Toți cei care doresc să pună umărul
și să le dea o mână de ajutor în acest demers curajos pot să doneze în contul Asociației Caiac Smile și vor fi parte din bucuria oamenilor cu dizabilități care, iarna asta, vor avea parte de prima iarnă pe pârtie din viața lor!


3 Decembrie, ziua mondială a persoanelor cu dizabilități, poate să fie ziua care să-i aducă mai aproape de visul lor: o Românie în care și oamenii cu dizabilități au acces la sport!

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente