duminică, februarie 25, 2024
AcasăEconomico-socialSocialUn sătmărean se poate alege cu dosar penal pentru îngroparea unor deșeuri

Un sătmărean se poate alege cu dosar penal pentru îngroparea unor deșeuri

În luna octombrie 2022, Comisariatul Județean Satu Mare al Gărzii Naționale de Mediu, a efectuat un număr total de 131 de acțiuni de inspecţie și control, din care 15 inspecții planificate la obiective care fac obiectul legislației privind emisiile industriale și  pentru verificarea gestionării deșeurilor de către operatori economici și unități administrativ-teritoriale din județ, precum și 116 de inspecții neplanificate, după cum urmează:

– 9 inspecţii pentru verificarea modului de respectare a condiţiilor impuse în actele de reglementare

– 1 control în urma autosesizării Gărzii Naționale de Mediu

– 8 inspecţii pentru rezolvarea unor reclamaţii,

– 12 inspecţii dispuse de Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu

– 1 inspectie pentru verificarea modului de realizare a măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare

– 1 inspecție la obiective noi

– 84 inspecții cu alte autoritati

În urma acestor controale, au fost aplicate 21 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 163.500 lei. Pentru o faptă de îngropare deșeuri s-a înaintat o sesizare penală către autoritățile competente pentru soluționare.

În toate situațiile, pe lângă acțiunile coercitive amintite, comisarii au stabilit măsuri cu termen pentru remedierea deficiențelor constatate.

Principalele acțiuni de inspecție au vizat verificarea stadiului de realizare a măsurilor prioritare de guvernanță privind gestionarea deseurilor și a gradului de atingere a obiectivelor de reciclare pentru anul 2021.

De asemenea au fost efectuate acțiuni de verificare la PTF Petea în colaborare cu Poliția de Frontieră, privind legalitatea transferului de deșeuri. Acțiunile tematice dispuse de către Comisariatul General s-au derulat la nivelul activităților din agricultură, urmărindu-se cu precădere respectarea legislației privind gestionarea substanțelor și produselor de uz fitosanitar și a deșeurilor din acest domeniu.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente