29.8 C
New York City
vineri, iulie 1, 2022
AcasăLocaleInternationaleUn șofer refuzat la angajare în Anglia pentru că nu este român

Un șofer refuzat la angajare în Anglia pentru că nu este român

anglia

Un bărbat din Marea Britanie, care ar fi aplicat pentru ocuparea unui post de șofer, a primit un mail prin care a fost informat că nu poate participa la interviu pentru că nu este român, informează The Sun.

Peter Kennedy, un șofer calificat în vârstă de 45 de ani din Gainsborough, Lincolnshire, a aplicat la un job în cadrul companiei Arriva, după ce văzut un anunț de angajare „pentru șoferi din Uniunea Europeană”.

Bărbatul, care lucrează la o firmă de livrări, era dispus să se mute aproximativ 200 km pentru a se angaja. Kennedy a fost invitat inițial să participe la un interviu, însă cu o zi înainte, a primit un email prin care era informat că postul se adresează doar românilor, potrivit reporterului de la The Sun.

„Sunt un șofer britanic, dar se pare că nu am nicio șansă să-mi găsesc un job în propria țară. Nu știu dacă e din cauză că românii sunt plătiți mai puțin ori altceva…”, a declarat Petter Kennedy.

Potrivit bărbatului, compania de transport în comun dorea să angajeze 30 de șoferi, care să lucreze 38 de ore pe săptămână, pentru care se cerea permis de conducere categoria D, cetățenie UE, un an de experiență și vorbitor de limba engleză.

În emailul primit de Kennedy din partea managerului Arriva era specificat faptul că „cerințele pe care compania le solicită sunt îndeplinite de românii din zona Watford”.

După ce a fost refuzat, britanicul a declarat dezamăgit că „oameni muncitori ca mine nu primesc nici măcar o șansă”.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente