29.8 C
New York City
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăLocaleUngaria își închide granițele pentru ucrainenii fără pașapoarte biometrice

Ungaria își închide granițele pentru ucrainenii fără pașapoarte biometrice

Decizie fără precedent a satului maghiar care a decis astăzi să-și închidă granițele pentru ucrainenii care nu posedă pașapoarte biometrice.

Conform informațiilor noastre, 90% din refugiații ucraineni nu posedă pașapoarte biometrice și treceau granițele cu pașaport simplu și certificate de naștere.

În urmă cu câteva zeci de minute în Petea au ajuns și jandarmii.

„Autorităţile de frontieră din Ungaria au informat Inspectoratele Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Oradea si Sighetu Marmaţiei că, începând cu data de 02.03.2022, ora 15.45 (ora RO), la frontiera româno – ungară, intrarea pe teritoriul Ungariei este permisă numai cetățenilor statelor terțe (inclusiv cetăţenilor ucraineni sau a altor persoane care vin din Ucraina), care îndeplinesc condițiile de intrare în spațiul Schengen.


Astfel, se anulează o dispoziție anterioară privind permiterea intrării în Ungaria a cetățenilor statelor terțe care vin din Ucraina, în contextul situației din aceasta tară, prin care erau acceptate orice fel de documente prin care se putea stabili identitatea.


În prezent, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria se înregistrează un timp de aşteptare ridicat, ca urmare a faptului că un număr foarte mare de autoturisme, persoane şi automarfare se prezintă pentru efectuarea controlului de frontieră la ieşirea din România.


Precizăm că formalităţile de frontieră la graniţa cu Ungaria se efectuează în comun cu autorităţile din ţara vecină, sens în care suplimentarea arterelor de control se realizează în acord cu şi în funcţie de personalul alocat de Poliţia Ungară. Au fost contactate autorităţile maghiare pentru dispunerea unor măsuri comune de fluidizare a traficului.


Precizăm că Poliţia de Frontieră Română a suplimentat personalul planificat la verificarea documentelor de călătorie şi a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ”, transmite Poliţia de Frontieră Română.

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE…..

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente