joi, februarie 22, 2024
AcasăsusUntul de muscă, un nou "aliment al viitorului"

Untul de muscă, un nou „aliment al viitorului”

În paralel cu producerea de carne sintetică cu ajutorul inteligenţei artificiale, cercetătorii de la Universitatea Gent (Belgia) au creat o grăsime din larve de muscă Hermetia illucens, care ar putea înlocui untul folosit la fabricarea napolitanelor, biscuiților și prăjiturilor.

Produsul respectiv se extrage cu centrifuga dintr-un bol cu apă în care se introduc larvele muștei respective, după care se blenduieşte pentru a crea o pastă groasă prezentată drept unt. Cercetătorii belgieni susţin că utilizarea „untului” de insecte este mai prietenoasă cu mediul înconjurător decât produsele lactate.

Deoarece s-au găsit destui adepţi care să consume „alimentele” viitorului, Elveția a devenit din luna mai 2017 prima țară europeană care a autorizat în urma unei modificări legislative vânzarea de mâncăruri pe bază de insecte.

Astfel, lanțul de supermarketuri Coop a scos la vânzare o chiftea produsă de laboratorul elvețian Essento care conţine carne de insecte combinată cu orez, morcovi, oregano și chilli. Suprinzător, acest gen de „aliment” nu e deoc ieftin, astfel că un pachet cu 10 „snak-uri” din insecte costă 35 de franci elveţieni.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente