Acasă Locale Nationale Uzina Dacia își suspendă producția

Uzina Dacia își suspendă producția

Uzina Dacia își va întrerupe producția, iar 14.000 de muncitori vor intra în șomaj temporar până pe data de 5 aprilie, ca măsură de protejare a sănătății salariaților. În tot acest timp, angajații vor prim 85% din salariu și tichete de masă.

„Comenzi există pentru a se putea lucra, dar măsura a fost luată pentru a proteja angajații. În această seară se va face ultimul schim de tură, iar de mâine va începe dezinfectarea astfel încât oamenii să se poată întoarce la muncă în condiții de siguranță”, a transmis corespondentul Realitatea PLUS.

În ciuda întreruperii activității uzinei până pe 5 aprilie, în următoarele trei zile vor pleca mașinile achitate deja.

Reprezentanții Sindicatului Automobile Dacia discută la această oră cu patronatul Uzinei de la Mioveni termenii în care se va întrerupe activitatea, pentru a-i proteja pe cei 14.000 de muncitori.

Este vorba despre un șomaj temporar, până în momentul în care pandemia de coronavirus va fi domolită și lucrurile vor reintra în normal.

„Avem această întâlnire pentru a stabili un program de închidere a uzinei, să vedem dacă oprim lucrul joi sau vineri. E vorba de 14.000 de oameni, trebuie să îi protejăm, nu putem continua așa. Trebuie să găsim o soluție pentru a intra în șomaj temporar. E greu să îi protejăm pe muncitori în uzină, sunt multe spații comune în care intră în contact”, a declarat Ion Iordache, vicepreședintele Sindicatului Automobile Dacia, pentru G4Media.

Vă reamintim că grupul Reanult a anunțat recent că își închide producția pe o perioadă nedeterminată în contextul pandemiei provocate de COVID-19.

În plus, începând de mâine, 19 martie, Ford va suspendă activitatea la unitățile de productie din Europa, inclusiv la Craiova. Suspendarea temporară a producției ar putea dura câteva săptămâni, în funcție de evoluția acestei pandemii, de restricțiile impuse la nivel național, de constrângerile legate de lucrul cu furnizorii, dar și de nevoile de stoc ale dealerilor. Pe durata opririi temporare a producției, angajații Ford Craiova se vor afla în șomaj tehnic și beneficiază de o indemnizație de 78% din salariul de bază, precum și de celelalte drepturi prevăzute de lege pentru astfel de situații.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente