Acasă Locale Stiri Satu Mare Uzina Ford își rea activitatea

Uzina Ford își rea activitatea

Începând de astăzi, Ford reia, în mod gradual, producţia de vehicule şi motoare la principalele sale uzine din Europa, iar la uzina de la Craiova activitatea se va relua în mod etapizat, într-un singur schimb de lucru, atât în Secţia de Producţie Vehicule, cât şi în cea de Producţie Motoare.

Potrivit comunicatului, angajaţii vor fi anunţaţi de supervizorul/team leader-ul lor dacă este cazul să vină la muncă sau nu, iar în cazul persoanele care nu vor veni la muncă, acestea vor rămâne în şomaj tehnic, în baza unei decizii formale.

„Compania a pregătit un pachet cuprinzător de măsuri, dar, mai presus de toate, face apel la simţul de responsabilitate şi disciplină al angajaţilor pentru buna şi corecta implementare a acestora”, se arată în comunicat.

Astfel, angajaţii vor trebui să completeze zilnic un formular online de autoevaluare a sănătăţii pentru a li se permite accesul în uzină.

Totodată, la fiecare poartă de acces, vor fi instalate dispozitive de scanare a temperaturii pentru a identifica persoanele care au febră. Pentru a-i proteja pe toţi cei care lucrează în uzina Ford Craiova, persoanelor cu o temperatură corporală ridicată nu li se va permite accesul în uzină.

De asemenea, angajaţii sunt rugaţi să păstreze o distanţă de cel puţin 2 metri faţă de cei din jur şi să evite formarea unor grupuri mai mari de trei persoane şi sunt sfătuiţi să nu cumpere alimente neambalate. Cantinele din secţii, automatele, bucătăriile unde se prepară mâncarea şi facilităţile din zona de odihnă (frigidere, cuptoare cu microunde) nu vor fi puse în funcţiune. Cu toate acestea, chioşcurile din interiorul uzinei vor fi redeschise.

Întreg personalul din incinta companiei va fi obligat să poarte mască şi, în plus, în anumite situaţii, o vizieră, pentru a reduce riscul de răspândire a infecţiei în fabrică.

Tot ca o măsură de prevenție în rândul propriilor angajați, Ford a anunțat că va produce măşti de faţă pentru a fi utilizate în uzinele sale din toată Europa. „Prin fabricarea măştilor de faţă pentru uz propriu, compania contribuie la reducerea cererii din lanţurile de aprovizionare pentru echipamentele de protecţie personală care sunt necesare serviciilor medicale şi altor industrii. În plus, Ford Craiova produce propriile viziere, asigurând un nivel suplimentar de protecţie pentru unele operaţiuni din cadrul uzinei”, susțin reprezentanţii companiei.

Vă reamintim că angajaţii fabricii Ford de la Craiova au intrat în şomaj tehnic în perioada 19 martie-5 aprilie. În tot acest timp, ei au fost plătiți cu 78% din salariu, conform lui Maria Manea, lider al Sindicatul Ford Craiova.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente