Acasă Locale Valul 5 al pandemiei a ajuns la Satu Mare | Primele măsuri...

Valul 5 al pandemiei a ajuns la Satu Mare | Primele măsuri luate de autorități

Prefectul Altfatter Tamas și președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, alături de directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, dr. Macrina Mihai au convocat o ședință de lucru cu conducerea unităților spitalicești din județ și a Serviciului Județean de Ambulanță, fiind prezenți directorii și directorii medicali ai Spitalului Județean de Urgență, ai Spitalului Municipal Carei, Spitalului Orășenesc Negrești-Oaș și ai Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare.

În deschidere, prefectul a făcut o prezentare a situației epidemiologice și a rezultatelor campaniei de vaccinare în județul Satu Mare. Municipiul Satu Mare a depășit astăzi pragul de 3 infectări la mia de locuitori iar la nivelul județului fiind depășit pragul de 2 infectări la mia de locuitori, ritmul de creștere fiind susținut în ultima perioadă. Aceasta va duce din nou la o încărcare sporită a sistemului sanitar, cu precădere pe serviciul public de ambulanță, pe unitățile spitalicești cu paturi și pe secțiile de terapie intensivă (ATI).


Astăzi, numărul persoanelor izolate în unități sanitare a ajuns la 48, în creștere față de media ultimelor zile (35), din care 16 la Spitalul Județean de Urgență – Secția Infecțioase, 21 pacienți la Spitalul Municipal Carei și 11 internați la Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș.


Conducerea județului Satu Mare solicită spitalelor să ia din timp toate măsurile pentru sporirea capacității de răspuns, de asigurare cu personalul necesar, cu un număr de paturi la capacitatea maximă, precum și cu medicația și toate cele necesare pentru analizele și tratamentele specifice pentru îmbolnăvirile de COVID-19.

- Advertisment -

Cele mai populare

Incident mortal la Luna Șes! Un bărbat a decedat iar două tinere sunt în stare foarte gravă

Un incident mortal a avut loc în cursul nopții de miercuri spre joi la...

Imagini dramatice cu sărmanii Sătmarului. Se ascund de ger pe unde pot

Zeci de sătmăreni fără un adăpost de-asupra capului trec prin momente de nedescris în aceste zile când temperaturile...

Grevă de avertisment în unitățile de învățământ

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” – organizații...

Cetăţeni armeni, cu vize false de Polonia, opriți la PTF Halmeu

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Halmeu au depistat doi cetăţeni armeni care au...

Comentarii recente